Carl Perkins - The Complete Sun Singles (2000)

Label: Varèse Sarabande

1. Movie Mag (2:11)
  2. Turn Around (3:02)
  3. Let the Jukebox Keep on Playing (2:54)
  4. Gone, Gone, Gone (2:41)
  5. Blue Suede Shoes (2:17)
  6. Honey Don't (2:53)
  7. Sure to Fall (2:34)
  8. Tennessee (3:06)
  9. Boppin' the Blues (2:51)
  10. All Mama's Children (2:10)
  11. Dixie Fried (2:28)
  12. I'm Sorry I'm Not Sorry (2:30)
  13. Your True Love (2:48)
  14. Matchbox (2:12)
  15. That's Right (2:52)
  16. Forever Yours (2:40)
  17. Lend Me Your Comb (1:58)
  18. Glad All Over (1:42)
EVANSHEWSON
The Beatles waren terecht FAN van deze Perkins.
Ze coverden zijn nummers Honey Don't en Matchbox en op de Anthology kun je ook nog Lend Me Your Comb horen, echter nooit door de Fab Four officieel uitgebracht.
Glad All Over is ook een hele gekende hit!

Prima verzamelaar met rauw en echt klassemateriaal!

*****

avatar van George
Ja , Patrick , je vergeet er eentje : Everybody's Trying To Be My Baby (For Sale). Verder op Bootlegs , Decca , BBC Sessions van The Beatles :Sure To Fall , Glad All Over , Tennessee , Your True Love en misschien vergeet ik er nu ook nog eentje te noemen.

Perkins is voor mij onbetwistbaar een van de allergrootsten uit de vijftiger jaren. Zoals vele liedjesschrijvers uit die periode in herhaling vervielen , betrap je Perkins hier zelden op. Hij was geen groot zanger , maar een uitstekende gitarist en veel van zijn liedjes lijken tijdloos te zijn. Hij heeft ook pure country muziek geschreven o.a. voor zijn vriend Johnny Cash. Een voorbeeld van zo'n 'echt' countrynr. kun je ook op deze plaat vinden: Turn Around. Oorspronkelijk slechts een b-kantje van een single. Jerry Lee Lewis erkende al snel de kwaliteit van het nummer en heeft er een prachtige versie in zijn 'Sun' tijd van gemaakt.

avatar van LucM
Carl Perkins was één van de belangrijkste rockabilly-zangers in de jaren '50 die actief waren op het legendarische Sun-label (dat ook Elvis Presley contracteerde).
Veel van zijn nummers werden gecoverd door anderen, wat de kwaliteit van zijn songs en zijn invloed bewijzen. Zijn boezemvriend Elvis Presley maakte een wildere versie van "Blue Suede Shoes", the Beatles die ook fan van hem waren coverden "Honey Don't" en "Matchbox". Maar de andere nummers zijn eveneens sterk.

avatar van George
Raakt deze man dan toch in de vergetelheid ? Ik vraag het mij soms af wanneer ik naar de karige reacties op een van mijn vijftiger jaren helden kijk . Blue suede shoes niet. Die hoor je nog van talloze gevorderde en beginnende bandjes. Maar de man zelf ?
Muziek , zo simpel , maar met zoveel energie , warmte , spontaniteit en eerlijkheid gebracht.....zo direct......zo geweldig...was 'pop' in zijn beginfase....

avatar van spinout
De personificatie van Rockabilly. De man kon liedjes schrijven, lead guitar spelen en ook nog zingen. Zijn tijd waren de late jaren 50, al heeft de goede man maar 1 echte hit gehad, nl. Blue Suede Shoes.