Lucid Reflections - Bevroren Maanden (2008)

Electronic
Label: Xynthetic

1. Oneindige Herfstnerf (5:23)
  2. Gele Grasvelden Verschijnen (6:06)

met Eric Rombouts

3. De Horizon Getekend Met Pruttelend Lava (2:04)
  4. Lucht Is Niet Altijd Noodzakelijk (3:52)
  5. Soms Blaast het Water (2:56)

met Len de Vos

6. Schemerbladeren Zwemmen in de Maan (3:20)
avatar van Goodfella
Zie daar, de nieuwe van tovenaar, gratis te downloaden!

Ben benieuwd

avatar van BoordAppel
Joepie!

avatar van gemaster
Gek toch. Nu de titels in het Nederlands zijn lijkt het net Spinvis.

Mik
Goodfella schreef:
Ben benieuwd

Is dat gebiedende wijs?

Sietse
grappig die Nederlandse titels...lijkt haast wel hip...ziet het zoveel (doe zelf net zo vrolijk mee met mijn album dat over ongeveer een half jaar uit moet komen bij een label...maar goed...)

Ga het zeker luisteren dit

lambf
Sorry Tovenaar, maar mij viel het een beetje tegen. Ik houd wel van rustige muziek hoor, maar dit had wel iets meer mogen wezen. Het druppelt en siddert de hele tijd door, maar het doet niks. Een beetje saai derhalve.

avatar van luc011190
Ik moet een beetje aan Spinvis denken bij die titels. Een beetje een clichématige vergelijking en tovenaar zal er vast niet trotst op zijn, maar ik moest het even zeggen. Móóie titels, dat wel.
Ik zal dit eens gaan luisteren

Sietse
eerste luisterbeurt is duidelijk te horen dat het productie technisch weer een stap verder is gekomen

Opbouw van de nummers vind ik echter wel een beetje medium. Het kabbelt allemaal maar wat rustig verder zonder ergens voor grote verassingen te zorgen ofzo.
Sommige nummers klinken mij als het principe/idee Drone toegepast op IDM en dat werkt daar juist niet bij...

Later meer + een cijfer.

avatar van Onderhond
Voor mij zit die "MuM-certified" ambient er iets te veel door. Maakt dat een aantal nummertjes wat veel aanslepen zonder daarbij echt mooi/kil winterig te worden.

Misschien is het even wennen, vind het verder zeker een aardig plaatje, maar de mix met de gebruikte ambient is niet meteen iets waar ik op zit te wachten.

Zolang 3.5*

Onderhond schreef:
"MuM-certified" ambient

Uitspraak van het jaar?

avatar van Kos
Kos
Toffie. . fijne plaat. Vind hem fijner dan de vorige.

Uitermate geschikt voor een flinke winterse avondwandeling met een warme jas en m'n mutsje op heb ik zojuist gemerkt. .

jammer dat er geen enorme, mooi verlichte fabriek op de route lag, dat had het mooi afgemaakt, hehe.

thejazzscène
Mooi plaatje. De percussie spreekt me erg aan. Lagen die over elkaar komen en gaan maken het ook wel een hele luistertocht.
Dat je nederlandse titels gebruikt vind ik wel goed. Het wordt tegenwoordig wel vaker gedaan en maar goed ook. Dat verhoogt het expliciete karakter van de titels.

avatar van Yak
Yak
Nou hé hé, eindelijk eens de tijd gevonden om met aandacht te luisteren naar de nieuwe van Lucid Reflections.

Het is bij uitstek koptelefoon-muziek die de nodige aandacht vereist. Vol borrelende, klikkende, tikkende en knisperende geluidjes, oneffenheden die niet worden weggepoetst, en toch zonder dat het verdrinkt onder al deze lagen. Sterker nog: het geheel doet eigenlijk best open en lieflijk aan. Al moet er wel meteen bij gezegd worden dat, ondanks de duidelijk rustigere toon, het onheilspellende van Surfsteamer en Featherchunk is er nog niet helemaal uit is. Let bijvoorbeeld maar eens op die Tovenaar-gepatenteerde zoemtoon heel ver op de achtergrond van Oneindige Herfstnerf, het schelle van Schemerbladeren of de dissonante "toon-blokken" van Soms Blaast Het Water. Overigens een te kort nummer wat van mij nog wel tien minuten door had mogen gaan.

De muziek zit vol met oneffenheden en rafelige randjes, geluiden en stemmen bruut door de chopper, maar zit toch met preciesie in elkaar. Niet alleen de subtiele geluidschaos die steeds weer op z'n plek landt, maar ook de aandacht die is besteed aan een... eh... bij gebrek aan een beter woord, een "breed geluid". De muziek had alleen wel wat opveer-momenten kunnen gebruiken, het dringt zich niet echt nadrukkelijk naar de voorgrond. Maar dat maakt het misschien des te genietbaarder met een koptelefoon op je hoofd.

Dik in orde dus, laten we beginnen met een 4*.

Intrigerend plaatje hoor. Ik heb niet veel toe te voegen aan het verhaal van Yak. Af en toe kreeg ik wel een beetje associaties met het Basic Channel-geluid, vooral bij Grasvelden en Schemerbladeren, als de beat weer eens verstopt zit onder een dikke laag echo- en zoemgeluiden. Ik zet hem nog eens op.

Sietse
de delay/echo blijft voor mij toch vaak een zwakte bod in muziek en hier toch weer te veel aanwezig.
Veel ook gewoon stukjes die heel erg goed onder een korte animatie of filmpje passen maar als alleenstaand stuk toch aan kracht missen.

Maar al met al toch zeker wel potentie en de productie is gewoon slick.

3 sterren.