The Sutherland Brothers & Quiver - Lifeboat (1973)

Label: Island

8. Sailing
  9. Love Is My Religion
  10. Real Love
avatar van kareltjemusic
Vandaag te weten gekomen dat sailing van Rod stewart een cover is/was.
Op deze lp, staat namelijk het origineel

avatar van nlkink
Eigenlijk is dit album niet van Sutherland Brothers & Quiver maar van The Sutherland Brothers. Op de album versies die op Discogs staan is geen enkele versie te vinden met de naam Quiver erop. Het jaar van release is volgens Discogs ook geen 1973 maar 1972. Op dit album staat de originele (folk) versie van Sailing dat inderdaad bekend is geworden in de versie van Rod Stewart. Op het moment dat de broers Iain en Gavin Sutherland dit album opnamen waren drummer Neil Hopwood en bassist Kim Ludman al vertrokken. Kennelijk geloofde men bij Island in de broers want ze werden tijdens de opnames ondersteund door o.a. Dave Mattacks, Steve Winwood, John Hawken en John "Rabbit" Bundrick.
Ook dit album leunt muzikaal nog sterk op folk, heel af en toe met keltische invloeden.

avatar van nlkink
En hier is, met dank aan Joshua68, de hoes waarop de formatie Quiver is 'bijgeschreven'. De US versie van het album, verschenen in juli 1973: Vinyl Album - Sutherland Brothers And Quiver - Lifeboat - Island - USA - 45worlds.com.
Het album heeft ook een gewijzigde tracklist. Lady Like You is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor de Amerikaanse hitsingle (I Don't Want To Love You But) You Got Me Anyway.
Verder zijn verdwenen Ireland, Love Is My Religion en All I Got Is You. Daarvoor in de plaats zijn in de tracklist opgenomen Have You Had A Vision, Not Fade Away en Rock And Roll Show. Die nummers lagen kennelijk nog op de plank want zijn op andere albums niet te vinden. Mogelijk nummers die in het eerste half jaar samen met (I Don't Want To Love You But) You Got Me Anyway zijn opgenomen. Dan zou je kunnen spreken van een half Sutherland Brothers & Quiver album.