Curtis Mayfield - The Very Best Of (1997)

Soul / Funk
Label: Rhino

1. (Don't Worry) If There's a Hell Below We're All Going to Go (7:50)
  2. The Makings of You (3:43)
  3. Move on Up [Extended Version] (8:55)
  4. Get Down [Single Version] (5:46)
  5. We Got to Have Peace (4:46)
  6. Freddie's Dead (Theme from 'Superfly') [Single Edit Version] (3:18)
  7. Superfly [Recorded Live by WTTW-TV Chicago] (3:56)
  8. Pusherman (4:59)
  9. Future Shock (3:38)
  10. Can't Say Nothin' (3:36)
  11. Kung Fu (3:51)
  12. So in Love (5:14)
  13. Only You Babe (4:23)
  14. Do Do Wap Is Strong in Here (3:34)
  15. Between You Baby and Me (4:45)

met Linda Clifford

16. Do Be Down (4:08)

met Linda Clifford

Lekker zomers plaatje. Ook wel vrij uitgebreid voor een Curtis Mayfield-verzamelaar. Het is niet het soort artiest waarvan je echt veel nodig hebt, maar een cd als deze is toch wel enorm vermakelijk!

avatar van LucM
Van Curtis Mayfield heb ik een dubbele verzamelaar met 39 nummers waaronder deze hierboven.
Inderdaad lekker zomerse muziek, heerlijke soul en funk en een prachtige stem van van een wat te weinig bekende zanger.

LucM, ik dank je zeer. Morgen wordt het erg warm en ik neem deze mee in de stalen koets!!

haveman
Persoonlijk vind ik het jammer dat de echte toppers niet wat meer over het album zijn verspreid. Hoewel niks echt vervelend is.

haveman schreef:

Ik vind dat het zwaartepunt toch op de eerste helft ligt.
Na pakweg Kung Fu begint het wat als kleffe arrenbie te klinken.

haveman
Dat bedoel ik.