538 Dance Smash Hits Summer 2003 (2003)

Dance
Label: Universal

1. Sensation - The Anthem 2003 (3:41)
  2. Kane - Rain Down on Me [DJ Tiësto Remix] (7:00)
  3. Stuart en Maxine - Fuel to Fire (3:21)
  4. 4 Strings - Let It Rain (3:05)
  5. Tiga - Hot in Herre (3:28)
  6. Junior Jack - E Samba (3:36)
  7. Justin Timberlake - Rock Your Body [Paul Oakenfold Remix] (5:37)
  8. R-One - Happy TV (3:51)
  9. Svenson & Gielen - Beach Breeze (3:50)

met Jan Johnston

10. Rapid Decompression - Stay with Me (3:35)
  11. Lambda - Hold on Tight (3:40)
  12. Future Shock - On My Mind (3:27)
  13. Alex Gold en The Vocals of Philip Oakey - L.A. Today (3:36)
  14. Kate Ryan - Scream for More (3:48)
  15. Conjure One en Sinéad O'Connor - Tears from the Moon [DJ Tiësto Mix] (3:38)
  16. Bob Sinclar - Kiss My Eyes (3:14)
  17. Kurtis Mantronik pres. Chamonix - How Did You Know (3:32)
  18. Layo & Bushwacka! - Love Story [Vs. Finally) (Tim Deluxe Radio Mix] (3:37)
  19. Love Inc - Broken Bones (2:55)
  20. Beam, Cyrus en MC Hammer - U Can't Touch This (3:39)
avatar van RogerV
1.Sensation - The Anthem 2003 (3:41)
Zielloos, plastic, leeg

2.Kane - Rain Down on Me [DJ Tiësto Remix] (7:00)
Een toch al aftakelende producer die de taak op zich neemt om Kane tot iets hips te krijgen. Dat gaat niet lukken.

3.Stuart en Maxine - Fuel to Fire (3:21)
Leuk tweede nummertje

4.4 Strings - Let It Rain (3:05)
Ook weer een prima 4 strings single

5.Tiga - Hot in Herre (3:28)
Leuke parodie

6.Junior Jack - E Samba (3:36)
Ondanks de weinig originele bassline wel een leuke zomerhit. Was de hit tijdens de Dance parade dat jaar.

7.Justin Timberlake - Rock Your Body [Paul Oakenfold Remix] (5:37)
Goede remix van Oakenfold

8.R-One - Happy TV (3:51)
Geen onaardige gimmickplaat

9.Svenson & Gielen - Beach Breeze (3:50)
Dit vocal trance hitje was nog wel te pruimen. Goede opzwepende zanglijn.

10.Rapid Decompression - Stay with Me (3:35)
Ook een behoorlijk aardig eurodancenummertje

11.Lambda - Hold on Tight (3:40)
Lekkere donkere stevige clubtrack

12.Future Shock - On My Mind (3:27)
Geweldig goed nummer was dit van een hele goede onehitwonder. Dat album was best vet.

13.Alex Gold en The Vocals of Philip Oakey - L.A. Today (3:36)
Prima gezongen elektroclashnummertje met de zanger van The HUman League

14.Kate Ryan - Scream for More (3:48)
Deze moest er twee jaar na dato ook nog op? Maar an sich geen verkeerd nummer vooral vanwege de laserachtige synths.

15.Conjure One en Sinéad O'Connor - Tears from the Moon [DJ Tiësto mix] (3:38)
Beter hadden ze het origineel genomen maar deze is ook wel pruimbaar

16.Bob Sinclar - Kiss My Eyes (3:14)
Toen Sinclar nog leuke nummertjes maakte

17.Kurtis Mantronik pres. Chamonix - How Did You Know (3:32)
Leuke tijdelijke comeback van voormalig hiphoppionier Kurtis Mantronik. Onverwacht met discohouse.

18.Layo & Bushwacka! - Love Story (Vs. Finally) [Tim Deluxe Radio Mix] (3:37)
Volkomen overbodige mashup

19.Love Inc - Broken Bones (2:55)
Beetje een slappe opvolger

20.Beam, Cyrus en MC Hammer - U Can't Touch This (3:39)
Volkomen nutteloze troep

avatar van tnf
tnf
Leuk, fleurig doosje. Wat dat betreft gingen ze destijds weer vooruit. De ínhoud valt dit keer ook best mee.

Sensation - The Anthem 2003

Standaard trance-anthem. Doet aan een mindere versie van Push denken. De strings zijn érg cliché. Plastic, inderdaad. Het 'black edition'-anthem van dat jaar (Rioky Fobis - No regular) vind ik wél leuk.

Kane - Rain Down on Me [DJ Tiësto Remix]

Saaie band, onder handen genomen door een producer waarbij een groot deel van het ouvre me totaal koud laat. De optelsom is in dit geval ongeveer als verwacht.

Stuart en Maxine - Fuel to Fire

Slipstream-nummer, typische tweede single, maar met dat in gedachten toch zéker niet verkeerd gedaan. Integendeel zelfs. Leuk, vrolijk nummer.

Tiga - Hot in Herre

Een parodie van een persoonlijk guilty pleasure kan geweldig leuk uit pakken, maar op de een of andere manier heb ik 'het' nooit zo gevoeld.

Junior Jack - E Samba

Lekker nummer, roept zomerse gevoelens op. Óf het beeld wat ik van dit nummer heb wordt vertroebeld door Zomertoer-tripjes waarbij dit steeds te horen was, vanuit m'n radiotje en tevens overal om me heen. Geen idee waar die 'weinig originele' bassline vandaan komt, trouwens.

Justin Timberlake - Rock Your Body [Paul Oakenfold Remix]

Goed aan te horen, maar bij het origineel (dat ik persoonlijk geweldig vind, soortement van ultiem popnummer) valt deze remix toch wat in het niet.

R-One - Happy TV

Grappige tekst. Maar wel een nummer dat je snel zat wordt, vind ik. Best leuk, maar ik heb het idee dat er iets meer uit gehaald had kunnen worden.

Svenson & Gielen met Jan Johnston - Beach Breeze

Voor typische 538-trance (in principe geen subgenre waarin ik m'n dance-plaatjes heel snel zoek) zo gek nog niet. Lekker zomers, het hééft iets. Misschien is het die stem. Er was die zomer een ander trance-nummer genaamd 'Venus' met dezelfde zangeres, waarbij ik hetzelfde warme gevoel krijg. Die griet leek toen nogal actief te zijn.

Rapid Decompression - Stay with Me

Wytske Kenemans, die dit inzong, bakte er werkelijk helemaal niets van, met die zouteloze zangstem (iets wat, als ze gewoon práát, juist erg meevalt). Slap liedje ook. Maar ze was destijds de vriendin van Jeroen Nieuwenhuizen, en zo komt zo'n liedje dus gewoon op de 538-playlist terecht.

Future Shock - On My Mind

Dit is een van die nummers geweest die ik altijd best fijn gevonden heb als radio-vulsel cq. muzak, maar waarbij het nooit in me opgekomen is om het ook uit mezélf op te zetten. Maar slécht kan ik het zeker niet noemen.

Alex Gold en The Vocals of Philip Oakey - L.A. Today

Ik weet niet of ik dezelfde versie hoor als m'n voorganger, maar ík hoor gewoon een lompe, hardtrance-achtige verkrachting.

Conjure One en Sinéad O'Connor - Tears from the Moon [DJ Tiësto mix]

Voor iets van Tiësto trek ik het zowaar best goed. Het heeft simpelweg wel wat. Maar er is een versie die ik op YouTube even niet kan vinden, een relaxte met wat zwaarder aangezette violen dan in het origineel, en die vind ik toch nog iets fijner.

Bob Sinclar - Kiss My Eyes

'The beat goes on' vond ik veel leuker, zéker in de originele versie, maar vergeleken met veel van z'n látere releases klinkt dit zowaar hemels. Eigenlijk weinig mis mee, alleen zet ik het gewoon niet zo snel uit mezelf op.

Kurtis Mantronik pres. Chamonix - How Did You Know

Ik krijg er hetzelfde warme Zomertoer-herinneringen-gevoel bij als bij die van Junior Jack (en eigenlijk ook die van Stuart, Svenson & Gielen, en het tevens ergens genoemde Venus-nummer). Los daarvan ook gewoon hele lekkere muziek. Heerlijk, de combinatie van die strings, die groove en die vocals.

Layo & Bushwacka! - Love Story (Vs. Finally) [Tim Deluxe Radio Mix]

Een mash-up die ik zowaar goed trek, en dan te bedenken dat met name die van Layo & Bushwacka een torenhoge all-time favorite is (en die ándere vind ik ook niet bepaald verkeerd). Daar was voor mezelf dus veel aan te verkrachten geweest. Maar de nummers passen perfect bij elkaar.

Beam, Cyrus en MC Hammer - U Can't Touch This

Ik dacht al, waar blijft de zinloze, goedkope cover op deze editie.

avatar van pureshores
1.Sensation - The Anthem 2003 (3:41)-die anthems werden steeds gezichtslozer, dan was die van 2002 toch beter

2.Kane - Rain Down on Me [DJ Tiësto Remix] (7:00)-de populairste DJ en de populairste groep waar niemand van te vinden is buiten de media die dat toegeeft samen is een standaard brulplaat die mij niets doet

3.Stuart en Maxine - Fuel to Fire (3:21)-saaie kinderlijke plaat

4.4 Strings - Let It Rain (3:05)-weer een leuke single van dit collectief

5.Tiga - Hot in Herre (3:28)-een vrij aparte cover van de Nelly plaat met leuke clip

6.Junior Jack - E Samba (3:36)-dit swingt de pan uit en straalt echt de zomer uit, produktioneel niet heel anders dan Thrill me

7.Justin Timberlake - Rock Your Body [Paul Oakenfold Remix] (5:37)-dit is een downtempo mix als ik me niet vergis die ik toch leuker vind dan het origineel

8.R-One - Happy TV (3:51)-slome gimmick plaat

9.Svenson & Gielen - Beach Breeze (3:50)-typische 538 7x op een dag plaat
met Jan Johnston

10.Rapid Decompression - Stay with Me (3:35)-dit blijft snel in je hoofd hangen

11.Lambda - Hold on Tight (3:40)-ok en niet 538 achtig

12.Future Shock - On My Mind (3:27)-mooie donkere plaat met Ben Onono die vanaf 2003 op een hoop platen featured

13.Alex Gold en The Vocals of Philip Oakey - L.A. Today (3:36)-leuke plaat dat een oude Talk Talk single gebruikt voor het refrein (Today)

14.Kate Ryan - Scream for More (3:48)-scream for LESS

15.Conjure One en Sinéad O'Connor - Tears from the Moon [DJ Tiësto mix] (3:38)doe dan maar liever die remix van Push van Troy

16.Bob Sinclar - Kiss My Eyes (3:14)-hier begint de irritatie al heel lichtjes te komen

17.Kurtis Mantronik pres. Chamonix - How Did You Know (3:32)-leuke strings maar slappe vocal

18.Layo & Bushwacka! - Love Story (Vs. Finally) [Tim Deluxe Radio Mix] (3:37)-zinloze mash up en verkrachting van tijdloos Kings Of Tomorrow nummer

19.Love Inc - Broken Bones (2:55)-kermismeuk

20.Beam, Cyrus en MC Hammer - U Can't Touch This (3:39)-het was onvermijdelijk dat we MC Hammer nog eens zouden tegenkomen