538 Dance Smash Hits Spring 2002 (2002)

Dance
Label: Universal

1. DJ Tiësto - Lethal Industry (2:46)
  2. Mad'House - Like a Prayer (3:36)
  3. Gigi D'Agostino - The Riddle (3:31)
  4. 4 Strings - Take Me Away (Into the Night) (3:09)
  5. Minimalistix - Close Cover (3:07)
  6. ATB - You're Not Alone (3:27)
  7. Reeloop - Fucking Society (3:22)
  8. Svenson & Gielen - We Know What You Did... (3:05)
  9. Discovery - Missing (3:12)
  10. Aquagen - Hard to Say I'm Sorry (3:17)
  11. Heaven's Cry - Till Tears Do Us Part (3:18)
  12. DJ Sammy, Yanou en Do - Heaven (3:52)
  13. Mr. Niceguy - I Want It (3:05)
  14. Marco V - Godd (3:07)
  15. Angelic - Stay with Me (3:19)
  16. Markos - Temptation (3:00)
  17. Sunscreem en Push - Please Save Me (3:15)
  18. Noémi - In My Dreams (3:55)
  19. Solid Solution - The Logical Song (3:21)
  20. Ultra - Free [Svenson &Gielen Remix] (3:35)
  21. Secret Service - Cry (3:20)
  22. Parla en Pardoux - Liberté [The 2002 Remix] (3:42)
avatar van RogerV
1,0
1.DJ Tiësto - Lethal Industry (2:46)
Is wel aan te horen maar heeft weinig meerwaarde

2.Mad'House - Like a Prayer (3:36)
Vreselijk, slechte, valse, overbodige baggercover

3.Gigi D'Agostino - The Riddle (3:31)
Vond ik nog wl vrolijkmakend

4.4 Strings - Take Me Away (Into the Night) (3:09)
Mooi nummer, krijg er nog altijd terublikken van naar mijn vakantie van dat jaar naar Londen met de Ferry

5.Minimalistix - Close Cover (3:07)
Wordt ik niet echt warm van

6.ATB - You're Not Alone (3:27)
Er opende zich een vredelijk tijdperk dat tot ver in 2003 zou duren. Inspiratieloze producers van Duitse komaf die oude hits gingen besmeuren met hun heipalentrancegeluid. Heb me geregeld op zitten vreten als er weer zo;n gedrocht voorbij kwam.

7.Reeloop - Fucking Society (3:22)
Was wel een leuke hardtrancer

8.Svenson & Gielen - We Know What You Did... (3:05)
Bloedeloos nummer

9.Discovery - Missing (3:12)
Heipalen cover rotzooi

10.Aquagen - Hard to Say I'm Sorry (3:17)
Vergelijkbaar met covers maar dan gesampled. Vreselijke bagger.

11.Heaven's Cry - Till Tears Do Us Part (3:18)
Dit klinkt als slechte eurodance uit 1995

12.DJ Sammy, Yanou en Do - Heaven (3:52)
Deze eurodance cover was op zichzelf nog niet zo heel erg maar volgens mij wel de aanstichter van de ellende. Bovendien bezorgde het ons Do.

13.Mr. Niceguy - I Want It (3:05)
Kan ik niet vinden

14.Marco V - Godd (3:07)
Dit was wel een stevige knaller. Wat een beats en snelheid.

15.Angelic - Stay with Me (3:19)
Nee dit is toch minder dan de eerdere singles

16.Markos - Temptation (3:00)
Simpel trancehitje. Niet vervelend.

17.Sunscreem en Push - Please Save Me (3:15)
Leuke samenwerking tussen de Belgische producer en de Britse raveacts. Jammer dat Sunscreem daarna een beetje stilviel al lijken ze weer bezig aan een comeback.

18.Noémi - In My Dreams (3:55)
Wel OK hardtrancehitje

19.Solid Solution - The Logical Song (3:21)
Nog meer biobakmuziek

20.Ultra - Free [Svenson &Gielen Remix] (3:35)
Nutteloze remix

21.Secret Service - Cry (3:20)
En dit noem ik chemobakmuziek

22.Parla en Pardoux - Liberté [The 2002 Remix] (3:42)
Nutteloze remix van een sowieso al treurige plaat

tnf
Ik denk dat ik dit exemplaar eerder als dartbord, frisbee of onderzetter zou gaan gebruiken dan als iets waar ik daadwerkelijk naar zou gaan lúisteren.

DJ Tiësto - Lethal Industry

Draaglijk, in de zin van 'best aardig om zo nu en dan eens op de radio te horen'. Maar verder weet ik niet echt wat ik ermee moet. Het doet me gewoon niet zoveel.

Mad'House - Like a Prayer

Een van de ergste misbaksels uit de geschiedenis van de pop- en dance-muziek. Naast het enorme gebrek aan inspiratie (veel bloedelozer kan je het Madonna-nummer niet verkrachten), klinkt het mens nog vals ook. Mét autotune.

Gigi D'Agostino - The Riddle

Hoog op de guilty pleasures-lijst. Ik weet best dat het nogal weinig voorstelt, maar ik word er zo vrolijk van *insert niet-aanwezige schaam-smiley*.

4 Strings - Take Me Away (Into the Night)

Van origine zonder vocals, hier voegden ze zeker wat aan toe. Is verder altijd een typisch 'zeventje' geweest voor mij. Leuk, maar geen echte favoriet.

Minimalistix - Close Cover

Was ik nogal verslingerd aan toen het uit kwam. Nu is het, net als het nummer hiervoor, zo'n typisch zeventje. Al moet ik nog steeds toegeven dat die (weliswaar gejatte) melodie behoorlijk blijft hangen.

ATB - You're Not Alone

Ik kende het nog niet, maar veel inspiratielozer dan dit kan je ze niet maken. Deze producer is misschien niet briljant, maar kan (getuige oudere nummers) best een kléin beetje beter dan dit.

Reeloop - Fucking Society

Weer een van m'n verslavingen op het moment dat het uit kwam, net als die van Minimalistix. Het paste toen weliswaar beter binnen m'n smaak dan nu, maar ik kan anno nu nog steeds niet ontkennen dat het best een aardige drive heeft. De voeten gaan er wel van bewegen, zeg maar.

Discovery - Missing

Weer zo'n inspiratieloze verkrachting, in dezelfde lijn als die van ATB.

Aquagen - Hard to Say I'm Sorry

...en weer zoëen, met zo'n gevoelloze beukbeat eronder. Wat is dat toch met verkrachte plaatjes uit het verleden, op deze cd?

DJ Sammy, Yanou en Do - Heaven

Niet ge-wel-dig, maar in z'n genre prima te doen (daarin zijn voor mezelf per definitie weinig leuke plaatjes gemaakt). En Do... typisch eentje waarvan ik niet echt weet wat ik ervan moet denken. Zingen kan ze zeker, en lelijk zal ik haar ook nooit durven noemen, maar erg veel persoonlijkheid heb ik er nooit aan kunnen ontdekken.

Marco V - Godd

Yeah, weer een toenmalige favoriet. Ik vind het nu minder dan toen, maar dat is eerder een smaakkwestie dan dat het aan het nummer ligt. En eigenlijk vind ik het nog steeds een prima, energiek nummer. Die stem zweept echt op.

Noémi - In My Dreams

Weer zo'n gevoelloos hardtrance/heipalen-ding. Staan er op deze cd wel meer van. Was een nieuwe trend, geloof ik. In mijn herinnering is er destijds wel leukere dance uitgebracht dan dat, materiaal dat meer aan de groovy kant zat, óók (semi)-mainstream. Maar dat was wellicht minder geschikt voor het 538-publiek.

Solid Solution - The Logical Song

Wéér zoëen. Zie o.a. ATB en Discovery.

Ultra - Free [Svenson &Gielen Remix]

Weer zo'n standaard hardtrance-ding. Het roept zo vreselijk weinig gevoel bij me op.

Parla en Pardoux - Liberté [The 2002 Remix]

En weer zo'n fantasieloos beuk-geval. Al dit soort zooi vond ik in 2002 ook al niks, m'n verleden wat betreft vrij plat materiaal (nog niet eens zo heel lang voor het verschijnen van deze cd) ten spijt.

Kan je nagaan hoe blij ik was met die cd-brander, die er toen een paar maanden was - als je afhankelijk moet zijn van dance-verzamelaars waar zoveel meuk op staat als op dit exemplaar...

avatar van pureshores
1 van de slechtste denk ik

1.DJ Tiësto - Lethal Industry (2:46)-hier was ik Tiesto toch al beu, deze plaat lijkt ergens heen te gaan maar is in een zucht voorbij

2.Mad'House - Like a Prayer (3:36)-anale verkrachting van Black Legend/DHS/Madonna, dat ze die lui niet kapot heeft geprocedeerd snap ik niet, veel dieper dan dit kan je bijna niet zinken qua covers

3.Gigi D'Agostino - The Riddle (3:31)-ook een flauwe cover

4.4 Strings - Take Me Away (Into the Night) (3:09)-deze vond ik altijd wel leuk eigenlijk, met en zonder vocal, 1 van de laatste echt goede trance hits

5.Minimalistix - Close Cover (3:07)-deze vond ik altijd leuker dan die andere Struggle plaat, het pianogepingel klinkt wel enigzins dramatisch

6.ATB - You're Not Alone (3:27)-onnodige mislukte cover

7.Reeloop - Fucking Society (3:22)-doorstampertje, goed te doen

8.Svenson & Gielen - We Know What You Did... (3:05)-een kopie van veel van de voorgaande nummers

9.Discovery - Missing (3:12)-deze mag Missing blijven

10.Aquagen - Hard to Say I'm Sorry (3:17)-kotserige Chicago (ook al niks) kuvver

11.Heaven's Cry - Till Tears Do Us Part (3:18)-die ken ik niet

12.DJ Sammy, Yanou en Do - Heaven (3:52)-zo plat als maar kan, helemaal erg was die sky radio versie die ook nog door de strot werkt gedrukt

13.Mr. Niceguy - I Want It (3:05)-ken ik ook niet

14.Marco V - Godd (3:07)-dit heeft een nare 538 feel

15.Angelic - Stay with Me (3:19)-inderdaad minder dan een It's my turn

16.Markos - Temptation (3:00)-niet opzienbarend

17.Sunscreem en Push - Please Save Me (3:15)-deze vond ik toch wel iets hebben, sowieso is Push bij mij nooit verkeerd

18.Noémi - In My Dreams (3:55)-ondanks het kermis niveau kan ik dit nog wel grappig vinden

19.Solid Solution - The Logical Song (3:21)-en weer een cover, niet echt een IQ jaar dat 2002

20.Ultra - Free [Svenson &Gielen Remix] (3:35)-flauw aftreksel met Primal Scream stemmetje

21.Secret Service - Cry (3:20)-daar jank ik ook door

22.Parla en Pardoux - Liberté [The 2002 Remix] (3:42)-lijkt wel of deze act er steeds op MOET staan, zou bijna Georgina erbij roepen

pureshores schreef:

14.Marco V - Godd (3:07)-dit heeft een nare 538 feel

Dat voel ik bij dit nummer minder erg dan bij het meeste wat hierop staat.

Zijn er trouwens meer mensen die bij deze editie visioenen krijgen van een destijds vers vernieuwd cq. verkracht (heb je het woord weer...) TMF, gevuld met sms-balken? Met die tune van Galleon - So I begin erbij, die steeds in de bumpers zat?

pureshores schreef:
1 van de slechtste denk ik

Over de gehele linie staat dit jaar bovengemiddeld hoog bij me aangeschreven, muzikaal gezien. Minder dan 2001, maar nog steeds prima.

Je ziet er op deze cd echter niet heel veel van terug.

avatar van RogerV
1,0
Het jaar heeft twee gezichten. Het ene is van een stortvloed van Duitse cover vullis

Maar aan de andere kant zijn er veel dikke classics die dan weer door deze serie genegeerd zijn. Als je de eerste helft van dat jaar neemt gaat het om nummers als
Chemical brothers - Star Guitar
Alex Gopher & Demon - Use me
Shakedown - At night
Junior Jack - Thrill me

tnf
Ja, dat soort dingen bedoel ik dus, voor zover ik ze ken.

Uit het lijstje op m'n site vis ik, qua nummers uit de eerste helft van 2002, ook nog o.a. Stuart – Now I’m free en Shy FX – Shake your body. De meeste leuke leken (voor mezelf) wel in de zomer uit te komen.

avatar van Arrie
tnf schreef:

Ik was toen nog te jong om echt met zulke dingen bezig te zijn en dat als een verkrachting te zien. Ik keek toentertijd wel naar TMF, maar op een heel andere manier want ik was nog een jaar of 11. Ik kan me die verandering ook niet echt herinneren dus. Maar ik kan het goed begrijpen, want TMF is later nog wel een paar keer veranderd, wat ik toen ook niet altijd positieve veranderingen vond. Dat nummer van Galleon kan ik me niet als tune herinneren, raar genoeg.

tnf
Was in een grijsblauwe en ietwat spacy/technologische vormgeving, in ieder geval. Heel erg gelikt en strak.