538 Dance Smash Hits Summer 2000 (2000)

Dance
Label: EMI

1. Darude - Sandstorm (3:44)
  2. Cygnus X - Superstring [Rank 1 Remix] (3:06)
  3. Black Legend - You See the Trouble with Me (4:54)
  4. Love Connection - The Bomb (3:30)
  5. Laid Back - Sunshine Reggae 2000 (3:59)
  6. Loona - Latino Lover (3:45)
  7. Tha Bomb - Tha Bomb (3:19)
  8. DJ Jose en G-Spott - House of Justice (3:32)
  9. Craig David - Fill Me In [Artful Dodger Mix] (5:38)
  10. B-15 Project - Girls Like Us (3:06)

met Crissy D & Lady G

11. Paffendorf - Where Are You (3:27)
  12. Alice Deejay - Will I Ever (3:14)
  13. In Full Color - Not the First (3:32)
  14. French Affair - My Heart Goes Boom (La di da Da) (3:39)
  15. Different Gear Vs. The Police - When the World Is Running Down (You Can´t Go Wrong) (3:22)
  16. Gitta - No More Turning Back (3:40)
  17. Detroit Grand Pubahs - Sandwiches (3:04)
  18. ATB - The Summer (3:44)
  19. Soul Providers - Rise (5:24)
  20. Systematic - Everyday (3:05)
  21. Alex Party - U Gotta Be (3:02)
avatar van RogerV
Darude - Sandstorm (3:44)
Leuke tranceplaat van een aardige eendagsvlieg

Cygnus X - Superstring [Rank 1 Remix] (3:06)
Prima remix van een klassieker van Cygnus X.

Black Legend - You See the Trouble with Me (4:54)
Heeft me nooit kunnen aanspreken

Love Connection - The Bomb (3:30)
Heerlijke houseplaat

Laid Back - Sunshine Reggae 2000 (3:59)
Fantasieloze remix

Loona - Latino Lover (3:45)
Afgrijselijke ripoff van het al infantiele Luv'

Tha Bomb - Tha Bomb (3:19)
Geinige Doe Maar sample hardhouse bewerking

DJ Jose en G-Spott - House of Justice (3:32)
Vond hem destijds geweldig maar hier is echt helemaal niets meer van over

Craig David - Fill Me In [Artful Dodger mix] (5:38)
Vind ik niks want Craig David

B-15 Project - Girls Like Us (3:06)
Hele leuke 2-step plaat, zoals het genre hoort te klinken

Paffendorf - Where Are You (3:27)
Dat mensen dit zonder schaamte op durven zetten. Nog belachelijker dan Scooter.

Alice Deejay - Will I Ever (3:14)
Slap en truttig nummer

In Full Color - Not the First (3:32)
Blije eurodance maar het wekt geen irritatie op

French Affair - My Heart Goes Boom (La Di da Da) (3:39)
Vond dit nummertje wel wat hebben. Echt guilty pleasure.

NOgal halfbakken remix

Gitta - No More Turning Back (3:40)
Irritant melodietje

Detroit Grand Pubahs - Sandwiches (3:04)
Lekker smerige houseknaller

ATB - The Summer (3:44)
Iets teveel het bekende riedeltje

Soul Providers - Rise (5:24)
Ook weer een dikke houseplaat. Ian Carey die hem later coverde was er al bij betrokken.

Systematic - Everyday (3:05)
Typisch Italiaanse eurodanceplaat die me warm noch koud maakt

Alex Party - U Gotta Be(3:02)
Opvallend dat deze weer opdook in die tijd. Is wel leuk om te horen hoe hun specifieke geluid in een 2000-eurodance geluid gegoten is. Je hoort niet vaak dat dat oude eurodance acts zo goed lukt.

avatar van pureshores
1.Darude - Sandstorm (3:44)-nooit zo'n fan van geweest, klinkt nu hopeloos gedateerd

2.Cygnus X - Superstring [Rank 1 Remix] (3:06)het gaat, niks bijzonders

3.Black Legend - You See the Trouble with Me (4:54)-hype plaat, later mislukt nagedaan door die madonna coverclub

4.Love Connection - The Bomb (3:30)-inderdaad vlot vrolijk housenummer

5.Laid Back - Sunshine Reggae 2000 (3:59)-nummer wordt opgepoetst naar de 00's, krijgt een beetje Sun is shining effect hier

6.Loona - Latino Lover (3:45)-labiele TROS klapvee muzak

7.Tha Bomb - Tha Bomb (3:19)-hier kan ik niks mee

8.DJ Jose en G-Spott - House of Justice (3:32)-dit klinkt nu ook vrij gedateerd, Haags geluid was wel anders dan alle Klubbheads adepten

9.Craig David - Fill Me In [Artful Dodger mix] (5:38)-de Artful Dodger remix is wel ok maar het nummer is al vrij slijmerig en neigt teveel naar inhoudsloze rnb

10.B-15 Project - Girls Like Us (3:06)-waar deze wel de juiste knoppen raakt, creatieve toegankelijke garageplaat

11.Paffendorf - Where Are You (3:27)-kermis bler nummer

12.Alice Deejay - Will I Ever (3:14)-dit is weer een mislukt nummer van Alice, past perfect in de gemiddelde RTL4 show

13.In Full Color - Not the First (3:32)-deze was ik ook vergeten, was zo'n appetijtelijke zangeres die hetzelfde vaarwater als Alice betrad

14.French Affair - My Heart Goes Boom (La Di da Da) (3:39)-dit was even wat anders tussen het trance geweld, aanstekelijk plaatje

15.Different Gear Vs. The Police - When the World Is Running Down (You Can´t Go Wrong) (3:22)-dit gaat nog wel, straalt wel een soort depressing sfeer uit op de 1 of andere manier

16.Gitta - No More Turning Back (3:40)-kleurloze kermisprut

17.Detroit Grand Pubahs - Sandwiches (3:04)-deze is best apart tussen de rest

18.ATB - The Summer (3:44)-een midner bekend hitje van ATB, beter te verteren dan Killer

19.Soul Providers - Rise (5:24)-ben hier nu wel op uitgekeken, vooral na de Ian Carey versie die door de strot werd gedrukt op de radio, het origineel hier is iets gladder

20.Systematic - Everyday (3:05)-standaardnummer

21.Alex Party - U Gotta Be (3:02)
-Alex party past meer bij de mid90's

Beste nummer: B-15 Project - Girls Like Us
Slechtste nummer: Loona - Latino Lover

avatar van tnf
tnf
Darude - Sandstorm

Leuk nummer dat lekker vlot loopt. Hele sterke leadmelodie.

Cygnus X - Superstring [Rank 1 Remix]

Voor zogenaamde '50.000 mensen in een hele grote hal'-trance vind ik dit zo gek nog niet. Al zal het nooit een topfavoriet worden. Maar dat gebeurt met iets in deze stijl per definitie niet zo snel.

Love Connection - The Bomb

Hier straalt de zomer aan alle kanten vanaf, zonder dat het goedkoop wordt.

Laid Back - Sunshine Reggae 2000

Idem aan het nummer hiervoor. Het origineel is naar mijn mening in z'n waarde gelaten, de bewerking klinkt prima. De warme, zomerse groove staat me aan.

Loona - Latino Lover

Fout, hoog Tros Muziekfeest/out gaan in Salou of Chersonnissos-gehalte, blablabla. Maar het origineel van Luv is wel een behoorlijk guilty pleasure, en deze neigt ook die kant op. Moet ik helaas bekennen (waarom is hier geen schaam-smiley met rode wangetjes?).

Tha Bomb - Tha Bomb

Krijg er een beetje zolderkamer-knutselwerk-gevoel bij, productioneel gezien. Misschien komt dat doordat op m'n oude bandje een hele prille versie stond, zoals die in eerste instantie op de radio kwam; die was - volgens de informatie die de dj erbij gaf - inderdaad zo gemaakt (toen overigens nog met het originele koortje uit 'De bom', wat bij de commerciële release uiteindelijk niet bleek te mogen). De stem van de zangeres vind ik verder niet alles. En toch hééft het totale plaatje iets.

DJ Jose en G-Spott - House of Justice

Typisch muziek die ik toen nog helemaal te gek vind, maar die afgezien van nostalgie niet zoveel meer bij me oproept. Wel vind ik hun producties gemiddeld verzorgder klinken dan van hun rivalen van The Klubbheads.

B-15 Project met Crissy D & Lady G - Girls Like Us

Aangename, zwoele 2Step-plaat. De haperingen in de stem zijn leuk gedaan.

Paffendorf - Where Are You

"Oe oe oe oe oe. Oe oe oe oe oe." Nogal simplistisch geval dat ik destijds grijsdraaide, en wat nu voornamelijk het 'why?!?'-gevoel oproept, daaraan terugdenkende. Alhoewel... erg veel moeite had ik destijds niet met nummers met skihut-achtige ondertoon, dus de verklaring is er éigenlijk wel.

(Wat een 'buigzaam' mens was ik toen nog, qua populaire, hedendaagse, dansbare muziek. Is nu wel anders, vanaf het jaar hierna kreeg ik zowaar Een Mening. Ergens had die manier van muziek ervaren wel wat, zonder enige schaamte hersenloos op kunnen gaan in makkelijk effectbejag zoals dit, en slikken wat door de grote zenders door je strot geduwd wordt. Lekker makkelijk, als je je favorieten op elke straathoek hoort, en was voor m'n omgeving ongetwijfeld erg gezellig. )

Alice Deejay - Will I Ever

Er is zo'n effect over die stem gelegd waardoor ze vreselijk ijl, en zelfs lusteloos klinkt. Vind het niks. Verder gewoon weer té gladde 538/TMF-dance, net zoals z'n voorgangers.

In Full Color - Not the First

Zelfde categorie als hiervoor. Het meisje ging in Mental Theo On The Road trouwens behoorlijk af toen haar gevraagd werd dit eventjes te zingen voor Theo. Ze wilde niet. Absoluut NIET. Kan je er gelijk vanuit gaan dat het een soortement van Milli Vanilli-act was, óf dat het minstens 100 x overgedaan is voor het er acceptabel op stond.

Gitta - No More Turning Back

Er zit een heel herkenbaar deuntje achter. Verder vind ik het niet zoveel.

Detroit Grand Pubahs - Sandwiches

Een persoonlijke ergernis van die zomer (en die waren er destijds bitter weinig, zo'n makkelijk mens als ik toen nog was als het op 538/TMF gedraaide dancemuziek betrof, dus dat wil veel zeggen). Dit kwam bijna elk uur op TMF, en in tegenstelling tot het o zo gewaardeerde Paffendorf of zo vond ik dit maar vage gribus waar ik werkelijk geen bal van begreep, met dito vage draaimolenclip erbij. Een favoriet is het in latere, meer volwassen muzikale fases ook niet geworden, maar wel een stuk 'begrijpelijker'.

Soul Providers - Rise

Zowel dit origineel als de Ian Carey versie trek ik zeer goed, maar deze wel het meeste. Bijzonder lekker en warm geproduceerd nummer, heeft zo'n 'het is vrijdagmiddag en vanavond ga ik lekker los'-ondertoon.

Alex Party - U Gotta Be

Klinkt prima. Hun mid 90's-hits vind ik weliswaar iets beter, maar erg veel mankeert er ook niet aan. Het maakt me persoonlijk niet uit dat het een beetje ouder klinkt dan het is.

avatar van tnf
tnf
Ik heb nu trouwens de originele versie van Tha Bomb op YouTube gezet, die dus in een heel pril stadium opgenomen was, met het originele Doe Maar-koortje:

YouTube - Tha Bomb - Tha Bomb (original version, 2000)