Jonathan Larson - Rent: Broadway Cast (1996)

Label: Dreamworks

1. Anthony Rapp en Adam Pascal - Tune Up #1 (0:50)
  2. Kristen Lee Kelly - Voice Mail #1 (0:36)
  3. Anthony Rapp en Adam Pascal - Tune Up #2 (1:32)
  4. Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Fredi Walker, Taye Diggs en Original Broadway Cast of Rent - Rent (4:25)
  5. Wilson Jermaine Heredia en Jesse L. Martin - You Okay Honey? (1:41)
  6. Anthony Rapp en Adam Pascal - Tune Up #3 (0:24)
  7. Adam Pascal - One Song Glory (2:43)
  8. Adam Pascal en Daphne Rubin-Vega - Light My Candle (4:05)
  9. Byron Utley en Gwen Stewart - Voice Mail #2 (0:46)
  10. Wilson Jermaine Heredia, Jesse L. Martin, Anthony Rapp en Adam Pascal - Today 4 U (3:29)
  11. Taye Diggs, Adam Pascal, Anthony Rapp, Wilson Jermaine Heredia en Jesse L. Martin - You'll See (2:57)
  12. Anthony Rapp en Fredi Walker - Tango: Maureen (3:28)
  13. Wilson Jermaine Heredia, Jesse L. Martin, Anthony Rapp, Adam Pascal, Gilles Chiasson, Timothy Britten Parker en Rodney Hicks - Life Support (1:58)
  14. Daphne Rubin-Vega - Out Tonight (3:48)
  15. Adam Pascal en Daphne Rubin-Vega - Another Day (4:44)
  16. Gilles Chiasson, Wilson Jermaine Heredia, Jesse L. Martin, Anthony Rapp en Adam Pascal - Will I? (2:29)
  17. Gwen Stewart, Anthony Rapp en Wilson Jermaine Heredia - On the Street (1:32)
  18. Wilson Jermaine Heredia, Jesse L. Martin en Anthony Rapp - Santa Fe (3:12)
  19. Wilson Jermaine Heredia en Jesse L. Martin - I'll Cover You (2:28)
  20. Fredi Walker - We're Okay (1:22)
  21. Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Taye Diggs en Idina Menzel - Christmas Bells (6:04)
  22. Idina Menzel - Over the Moon (5:16)
  23. Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Fredi Walker en Taye Diggs - La Vie Boheme (8:00)
  24. Adam Pascal en Daphne Rubin-Vega - I Should Tell You (3:00)
  25. Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel en Fredi Walker - La Vie Boheme B (1:54)
  26. Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Fredi Walker, Taye Diggs, Gwen Stewart, Byron Utley en Original Broadway Cast of Rent - Seasons of Love (2:51)
  27. Daphne Rubin-Vega, Adam Pascal, Anthony Rapp, Idina Menzel, Fredi Walker, Jesse L. Martin en Wilson Jermaine Heredia - Happy New Year (3:24)
  28. Kristen Lee Kelly en Aiko Nakasone - Voice Mail #3 (0:50)
  29. Idina Menzel, Fredi Walker, Anthony Rapp, Taye Diggs, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Wilson Jermaine Heredia en Jesse L. Martin - Happy New Year B (3:56)
  30. Idina Menzel en Fredi Walker - Take Me or Leave Me (3:43)
  31. Original Broadway Cast of Rent - Season of Love B (1:06)
  32. Daphne Rubin-Vega en Adam Pascal - Without You (4:21)
  33. Aiko Nakasone - Voice Mail #4 (0:32)
  34. Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Fredi Walker en Original Broadway Cast of Rent - Contact (2:07)
  35. Jesse L. Martin, Fredi Walker, Anthony Rapp, Adam Pascal, Idina Menzel, Daphne Rubin-Vega, Taye Diggs en Original Broadway Cast of Rent - I'll Cover You [Reprise] (2:50)
  36. Anthony Rapp - Halloween (1:48)
  37. Daphne Rubin-Vega, Adam Pascal, Taye Diggs, Idina Menzel, Fredi Walker, Anthony Rapp en Jesse L. Martin - Goodbye Love (5:57)
  38. Anthony Rapp en Adam Pascal - What You Own (3:56)
  39. Aiko Nakasone, Byron Utley en Kristen Lee Kelly - Voice Mail #5 (0:57)
  40. Anthony Rapp, Adam Pascal, Jesse L. Martin, Idina Menzel, Daphne Rubin-Vega en Fredi Walker - Finale A (5:30)
  41. Adam Pascal - Your Eyes (2:20)
  42. Daphne Rubin-Vega, Adam Pascal, Fredi Walker, Idina Menzel, Jesse L. Martin en Anthony Rapp - Finale B (2:59)
  43. Stevie Wonder, Anthony Rapp, Adam Pascal, Daphne Rubin-Vega, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Fredi Walker, Taye Diggs en Original Broadway Cast of Rent - Seasons of Love (Bonus) (4:26)
Geweldige musical: totaal niet zoetsappig. Heb de Nederlandse versie in het theater gezien, en eerlijk is eerlijk: die deed muzikaal gezien totaal niet onder voor deze productie.
Van alle musicals is dit dus wel mijn favoriet.

Simpelweg muzikaal genot.

matthijs_013 schreef:
Simpelweg muzikaal genot.

Vergeet ook de dvd niet: zeer zeker de moeite waard

Uiteraard. Dat bewijst mijn account op MM ook wel.

avatar van Jumpjet
Begin dit jaar werd ik door een vriend gevraagd of ik zin had om gitaar te spelen bij de huidige productie van de plaatselijke musicalvereniging. Het ging om de tweede gitaarpartij en oh ja, er zaten ook wat toetsenpartijtjes in. Onder het bekende Pipi Langkous-motto “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” heb ik de uitdaging aan genomen. Vervolgens heeft dit album een paar maanden op repeat gestaan. (Aanvankelijk was het hele album via Spotify te beluisteren, maar merkwaardig genoeg zijn er in de loop van dit jaar steeds meer tracks offline gehaald. Raar.) Inmiddels was ik wel in het gelukkige bezit gekomen van de dubbel CD (in een klassieke dubbel-CD ‘stoeptegel-formaat’ jewel case)

RENT is een doorgecomponeerde musical, of eigenlijk een rock-opera, de muziek gaat non-stop door en vrijwel alle teksten zijn gezongen. Voor de muzikanten in het orkest (waaronder ikke dus) betekent dat een dik boekwerk met bladmuziek. Toen ik de mijne in handen kreeg (Guitar II / keyboard) werd ik me pas bewust van de monsterklus die mij (als debutant) te wachten stond. Vooral omdat het zwaartepunt hiervan niet bij de gitaar ligt maar bij de toetsen ligt; niet mijn specialiteit. Voor een rock-opera bevat RENT maar weinig echte rocknummers; de titelsong, Out Tonight en What You Own. In de meeste andere stukken wordt veel gewisseld van maat- en toonsoort, waarbij Christmas Bells de kroon spant. Een ware uitputtingsslag, dat nummer; niet alleen voor de muzikanten maar zeker ook voor koor en solisten, elke inzet moet raak zijn. Bovendien maakt de vertaling van Engels naar Nederlands de zangpartijen ook nog eens lastiger.

RENT speelt zich af in New York, begin jaren ’90 en gaat over het leven van een groep artiesten en muzikanten. Hun leven wordt beheerst door geldgebrek, drugs, AIDS en relaties. Van een duidelijke verhaallijn is geen sprake, er spelen verschillende lijntjes door elkaar met steeds één of twee van de acht hoofdpersonen in de hoofdrol. Onder deze hoofdpersonen zijn zo ongeveer alle denkbare seksuele voorkeuren vertegenwoordigd. Door deze indringende thema’s, en natuurlijk door de overweldigende muziek heeft RENT een wereldwijde, fanatieke schare fans, ook wel ‘Rentheads’ genoemd. De voortijdige dood van componist Jonathan Larson heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de mythevorming.

Al met al een vrij heftig stuk om te spelen in een plattelandsdorpje maar ik durf wel te zeggen dat het goed gelukt is. Een Renthead ben ik niet geworden, maar de muziek zal me altijd bijblijven.