Elton John & Tim Rice - The Lion King: Broadway Cast (1997)

Label: Walt Disney

13. Madness of King Scar
  14. Shadowland
  15. Lion Sleeps Tonight
  16. Endless Night
  17. Can You Feel the Love Tonight?
  18. He Lives in You [Reprise]
  19. Simba Confronts Scar
  20. King of Pride Rock / Circle of Life [Reprise]
Verrassend goede soundtrack cd van deze musical.
In het geval van Musical-soundtracks prefereer ik altijd de originele versies. En dit is een goede. Vond ik de zangkwaliteiten in de Nederlandse versie maar zo zo, op deze cd is dat zeker niet het geval.
Hoogtepunt voor mij is het Hans Zimmer nummer "Shadowland".
En de show zelf ? Beslist de moeite waard !

neo
Voor de instrumentale filmscore nummers van The Lion King kreeg Zimmer alleen credits.Later gaf hij toe dat Mark Mancina ook hier en daar had meegeholpen. Voor deze kreeg Mancina wel credit.

Is de hele filmscore instrumentaal ? En van Zimmer ?
Dat wekt mijn interesse dan wel

neo
Als ik over filmscore praat, dan heb ik het altijd over instrumentale filmscore. Laat dat even duidelijk zijn! Er staan ook wat songs op en Elton John en wat Lebo M zang overigens.

Vond de Broadway musical mooier dan de film

Maar allebei *5

De musical was geweldig 5,0* Jammer dat die (voor zover ik weet) niet op dvd uit is..

avatar van Bruce Almighty
De film vind ik echt super en de muziek ook, en ook de musicalmuziek vind ik erg mooi vooral The Circle Of Life vind ik echt waanzinig om naar te luisteren!

* * * * *

avatar van kwinz
Is het niet hetzelfde als de film?

avatar van Slowgaze
'I Just Can't Wait To Be King' is voer voor psychologen, want de tekst komt eigenlijk neer op 'ik kan niet wachten tot mijn vader dood is'. Tja.

avatar van Rudi S
Onder katachtige is dat heel normaal hoor.

In de UK zeggen ze niet voor niks: 'The King is dead, long live the King.'