Pearl Jam - Live: 22-06-00 Fila Forum, Milan, Italy (2000)

Label: Sony

1. Of the Girl (5:37)
  2. Corduroy (4:50)
  3. Grievance (3:18)
  4. God's Dice (2:27)
  5. Animal (2:50)
  6. Given to Fly (3:47)
  7. Rival (3:30)
  8. Elderly Woman in a Small Town (3:32)
  9. Even Flow (5:33)
  16. Jeremy (5:26)
  17. Go (3:33)
  18. Encore Break (2:56)
  19. Nothingman (4:56)
  20. Sleight of Hand (4:40)
  21. Betterman (4:02)
  22. Wishlist (4:29)
  23. Insignificance (4:30)
  24. Rearviewmirror (7:56)
  25. Do the Evolution (4:00)
  26. Garden (6:38)
  27. State of Love and Trust (3:47)
  28. Black (10:20)
  29. Smile (4:18)
  30. Rocking in the Free World (7:12)
Wat een fantastisch live plaat is dit zeg! Werkelijk fenomenaal! De heren hebben er overduidelijk heel veel zin in en ook het publiek is fantastisch. Ik ben niet zo van de samenzang, maar wat je daarvan hoort op Daughter is puur kippevel. Wat een ongekende sfeer en beleving.

Het concert heeft tempo, is stevig, iedereen speelt retegoed en regelmatig wordt er gepiekt naar de hoogste top. Veel beter dan dit krijg je het echt niet. En dan heb ik het niet alleen over een Pearl Jam live album, waarvan er al heel veel zijn, maar over willekeurig welk live album.

Dit optreden van Pearl Jam in Milaan wordt als één van hun beste optredens beschouwd, zeker uit de jaren '00 en '01. Dat klopt: het is een fantastisch live plaat. De heren hebben er overduidelijk heel veel zin in en ook het publiek is fantastisch. De samenzang die je hoort op Daughter is puur kippevel. Wat een ongekende sfeer en beleving. Andere voorbeelden van fraaie uitvoeringen zijn Rival (niet vaak op setlist), Jeremy, Do The Evolution, Black (meer dan 10 minuten) en Rockin' In The Free World.

Het concert heeft tempo, is stevig, iedereen speelt retegoed en regelmatig wordt er gepiekt naar de hoogste top. Door de wisselwerking met het publiek speelt Pearl Jam met een geweldige drive en veel passie. Dit is één van de beste live bands ooit op hun best aan het werk.

avatar van sjoerd148
Ik heb deze gister aangeschaft via Amazon. Ben erg benieuwd, maar gaat zeker goed komen
Overigens via de site van PJ kun je van de meeste concerten een bootleg aanschaffen in zowel mp3 als op CD. Wellciht prima idee voor andere bands.

avatar van Joy4ever
De versie van Rearviewmirror op deze bootleg vind ik zo een beetje de beste die ik heb gehoord. En ik heb al heel veel van deze bootlegs beluisterd .

Ik ook en ben het helemaal met je eens.

avatar van sjoerd148
Rearviewmirror is al een supervet nummer, laat staan 8 minuten live !