Alderliefste - Je Maintiendrai (2005)

Label: [PIAS]

1. Je Maintiendrai (3:04)
  2. Route du Soleil (3:41)
  3. Je Cours Vers Toi (3:05)
  4. Chanons D'amour (3:55)
  5. Crème de la Crème (3:49)
  6. La Même Histoire (4:01)
  7. Elle Est Trop Belle (3:55)
  8. Ma Dernière Volonté (6:28)
  9. Je Me Demande (4:07)
  10. Tu Me Combles (8:22)
  11. Laat Me / Vivre * (6:28)

met Ramses Shaffy en Liesbeth List

avatar van HiLL
Met het prachtige Laat me/Vivre. Het nummer van Ramses Shaffy. Hij in het Nederlands en deze band Alderliefste en Liesbeth List in het Frans. Ik vond het al een prachtig liedje, het origineel. Deze versie heeft nog iets extra's. Het is net wat krachtiger.

En ook dit liedje (uitgekozen door mijn zus) zal worden gedraaid tijdens de crematie van mijn goede vriend Ronald. Zeer toepasselijk.

De tranen zullen rijkelijk vloeien

Mooi.......

avatar van IntoMusic
en hoe is de rest van het album?... Je hebt het maar over 1 nummer (1/11 van het album :s)

avatar van 2MY
2MY
Stem verhoogd naar 4... om de één of andere reden grijp ik nogal vaak terug naar dit album...

Nederlanders die in het Frans zingen... Ik geef toe dat ik met enige reserves aan dit album begon. Maar zoals je uit m'n eerste zin al kon opmaken, is het dus een goeie meevaller geweest. Misleid door "Ma Dernière Volonté" - dat een vertaling is van Shaffy's 'Laat Me' - was ik ervan overtuigd dat dit een compilatie vol covers was. Voor de goede orde: ik was daar ná het beluisteren van de cd van overtuigd, zo vlot in het gehoor liggen de nummers. Uit het tekstboekje blijkt echter dat zowat alle nummers door de mannen van Alderliefste zelf zijn neergepend.

Het album begint zeer sterk met Je Maintiendrai en Route du Soleil, en verliest nauwelijks iets van dat niveau gedurende de rest van de plaat. Een ander hoogtepunt is die cover van Ramses Shaffy's "Laat Me" dat met respect herinterpreteerd wordt.

Als je dit album aanschaft, probeer dan een exemplaar te pakken te krijgen met als afsluiter Laat Me/Vivre, dat een soort mash-up is van de twee versies. Meer dan 6 minuten kippenvel...

Aanrader! ****