Eurovision Song Contest Riga 2003 (2003)

Letland
Label: EMI

1. Birgitta Haukdal - Open Your Heart (Iceland)
  2. Alf Poier - Weil der Mensch Zahlt (Austria)
  3. Mickey Harte - We’ve Got the World Tonight (Ireland)
  4. Sertab Erener - Every Way That I Can (Turkey)
  5. Lynn Chircop - To Dream Again (Malta)
  6. Mija Martina Brabaric - Ne Brini (Bosnia-Herzegovina)
  7. Rita Guerra - Deixa-Me Sonhar (Portugal)
  8. Claudia - Vise Nisam Tvoja (Croatia)
  9. Stelios Konstantas - Feeling Alive (Cyprus)
  10. Lou - Let’s Get Happy (Germany)
  11. t.A.T.u. - Ne Ver'. Ne Bojsia (Russia)
  12. Beth - Dime (Spain)
  13. Lior Narkis - Many Word for Love (Israel)
  14. Esther Hart - One More Night (The Netherlands)
  15. Jemini - Cry Baby (U.K.)
  16. Olexandr Ponomaryov - Hasta la Vista (Ukraine)
  17. Mandox - Never Let You Go (Ukraine)
  18. Jostein Hasselgard - I’m Not Afraid to Move On (Norway)
  19. Louisa - Monts et Merveilles (France)
  20. Ich Troje - Zadnych Granic (Poland)
  21. F.L.Y - Hello from Mars (Latvia)
  22. Urban Trad - Sanomi (Belgium)
  23. Rufus - Eighties Coming Back (Estonia)
  24. Nicolax - Don't Break My Heart (Estonia)
  25. Fame - Give Me Your Love (Sweden)
  26. Karmen Stavec - Nanana (Slovenia)
Ik kon prima leven met de Turkse winnares (alhoewel live erg slecht gezongen). Zou Urban Trad voor Belgie gewonnen hebben dan vond ik dat ook prima.
Nederland had een goede zangeres, maar eindigde niet erg hoog helaas.

Diesel
Every Way That I Can (Turkije), We’ve Got the World Tonight (Ierland), Ne Brini (Bosnië) en Don't Break My Heart (Roemenië) vind ik veruit de beste nummers op dit album.

De rest is niet echt aan mij besteed.

avatar van starbright boy
Pfff, ik ben bijna alle nummers al lang weer vergeten. Leuk voor een avond, daarna hoef ik niet meer....

I'm not afraid to move on (Noorwegen) is echt schitterend. Verder vind ik Dime (Spanje) en Eighties Coming Back (Estland) ook wel goed

dat nummer van TATU vind ik echt wel goed ... om te winnen een beetje te alternatief en er was ook iets te veel hetze op voorhand over al dan niet lesbische taferelen en zo.

Voor de rest - op de occasionele uitzondering na - opgewarmde kouwe kak, zoals elk jaar ... maar wel lekker campy, we kijken elk jaar toch maar weer opnieuw ...

DutchViking
Dit is de enige Eurovisie-cd die ik een beetje ken en ik moet eerlijk zeggen dat er voor mij weinig hoogtepunten tussen zaten. Jostein Hasselgård (Noorwegen) met I'm Not Afraid To Move On vond ik een erg leuk, goed nummer. De bijdragen van Estland, Ierland en Polen kon ik ook wel waarderen. Voor de rest staan er niet echt songs op die me aanspreken.

avatar van chansadres
Ik ben een fan van het Estlandse nummertje. Lekker in je hoofd hang nummer.

avatar van Justinx
Sanomi van Urban Trad (Belgie) zal je bedoelen . In ieder geval mijn favoriet. Misschien wel allertijde.

kArIzMa_TuRk
Sertab Erener (Turkey) - Every Way That I Can

Mojo Pin
Alf Poier

avatar van Justinx
Te bedenken dat het aantal deelnemers in 4 jaar bijna twee maal is verdubbeld. Nogmaals, Belgie had hier moeten winnen . Ben nu overigens goeie tijden aan het ophalen met ESC 2004.

bijzondere editie was dit, met aardig wat goeie/leuke nummers om weer eens te horen. Noorwegen bijvoorbeeld; erg mooi nummer! en Rusland was natuurlijk ook leuk, ja leuke herinneringen aan de 2003 editie

avatar van NewYorkCityLight
De winnaar van deze editie vond ik voor de verandering goed.

Ook t.A.T.u. was erg goed.