Beat Happening - Black Candy (1989)

Label: K

1. Other Side (3:35)
  2. Black Candy (3:00)
  3. Knick Knack (2:14)
  4. Pajama Party in a Haunted Hive (4:38)
  5. Gravedigger Blues (2:26)
  6. Cast a Shadow (2:32)
  7. Bonfire (3:13)
  8. TV Girl (2:32)
  9. Playhouse (2:30)
  10. Ponytail (3:27)
avatar van dj maus
Samen met "Dreamy" het beste wat de band maakte. Gravedigger Blues is pure Lee Hazlewood.

Leuke plaat, zou dit vaker moeten draaien. Jens Lekman kent dit ook, want die hergebruikt een stukje Gravedigger Blues in Pocketful of Money (I'll coming running with a heart on fire).

avatar van Rogyros
Ik verbaas me echt over de hoge score. Ik vind het hele simplistische muziek, met een zeer, zeer matige zanger. De zangeres is wel oké.

Slecht opgenomen, hele simpele akkoordjes, rifjes en melodietjes. Amateuristisch, zo beleef ik het. Het zal wellicht voor anderen zijn charme hebben of zoiets, maar op mij heeft het niet die uitwerking. Ik vind het prima dat het maar een half uur duurde.

Eigenlijk vind ik het gewoon slecht. Maar de scherpe lezer had dat wellicht al door.

avatar van vinejo
Rogyros schreef:

Da s logisch als je normaal gezien Pink Floyd en Pearl Jam beluistert. Gewoon een kwestie van persoonlijke smaak. Óf mss omdat je slechts 1 keer hebt geluisterd, dit is groeimuziek

avatar van Rogyros
Uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak, vinejo! En voor mij is het zeker geen groeimuziek.

Bedoel je met jouw opmerking over Pink Floyd en Pearl Jam dat ik door het veelvuldig beluisteren van deze topbands slechte muziek niet zo goed op waarde kan schatten?

avatar van vinejo
Rogyros schreef:

Haha, neenee, gewoon dat dit heel andere muziek is. PF en PJ zijn veel meer geproduceerd en bedacht, Beat Happening is primitiever maar mss ook oprechter. Maar ik kan van beide genieten hoor (hoewel ik met Pearl Jam nooit iets heb gehad, Nirvana wel, en Mudhoney en zo uit die tijd, of de eerste van Smashing Pumpkins)