Now That's What I Call Music! 14 (1989)

Alternatieve titel: NOW 14

Label: EMI

1. Marc Almond en Gene Pitney - Something's Gotten Hold of My Heart
  2. Phil Collins - Two Hearts
  3. Erasure - Stop!
  4. Bananarama en Lananeeneenoonoo - Help!
  5. Hue en Cry - Looking for Linda
  6. Yazz - Fine Time
  7. Kim Wilde - Four Letter Word
  8. Sam Brown - Stop
  9. Roy Orbison - You Got It
  10. Fine Young Cannibals - She Drives Me Crazy
  11. INXS - Need You Tonight
  12. Status Quo - Burning Bridges (On and Off and on Again)
  13. Then Jerico - Big Area
  30. Duran Duran - All She Want Is
  31. Level 42 - Tracie
  32. Michael Ball - Love Changes Everything
avatar van musicfriek
De Engelse Greatest Hits om maar zo te zeggen. De serie begon in 1983 en loopt nu dus al 25 jaar. De delen van de eerste 10 jaar vind ik nog wel okee, maar daarna ging het kwalitatief erg naar beneden. Kan ook kwestie van smaak zijn natuurlijk. Met verzamelaars is het nooit goed eigenlijk. Dit deel gaat nog wel, maar nummers als Be My Twin zit niemand nog op te wachten. Voor de rest zijn het vooral singletjes die ik destijds kocht die op dit deel staan

Ik denk niet dat de kwaliteit zo zeer slechter is. Dit is de top 40 muziek van onze jeugd/tienerjaren en daar kijk je toch anders tegenaan. Ik denk dat de huidige jeugd over 25 jaar ook vertederd luistert naar deel zoveel uit 2007
Daarbij moet ook gezegd worden dat je in 'onze tijd' minder snel met bijzondere muziek in aanraking kwam in vergelijk met nu. Als ik zie waar sommige 16-jarigen op deze site nu al naar luisteren...... is op zich niet vreemd met de wereld genaamd internet die er toen nog niet was.

avatar van musicfriek
Ja, dat is ook wel zo. De beleving was toen heel anders. Maar in die tijd was het meer popmuziek, als je nu naar deze verzamelaars kijkt is het vooral R&B wat de klok slaat. Ach, over 10 jaar zal het weer iets anders zijn