Otis Spann - The Blues Is Where It's At (1967)

Blues
Label: Bluesway

1. Popcorn Man (2:33)
  2. Brand New House (3:12)
  3. Nobody Knows Chicago Like I Do (Party Blues) (3:25)
  4. Steel Mill Blues (4:26)
  5. Down on Sarah Street (3:13)
  6. T'Aint Nobody's Biziness If I Do (4:04)
  7. Chicago Blues (2:41)
  8. My Home Is on the Delta (3:21)
  9. Spann Blues (4:47)
avatar van heartofsoul
Otis Spann was heel lang de vaste pianist van Muddy Waters, maar hij heeft ook zelf een aantal verdienstelijke albums gemaakt, waarvan het hier besproken album, dat werd opgenomen voor Bluesway Records, maar weinig in kwaliteit onderdoet voor bijvoorbeeld At Newport van Muddy Waters.

Otis Spann was een erg fijne bluespianist, al is dit album een echt groepsalbum, waarop Spann vooral op de voorgrond treedt met zijn erg goede liedjes. De begeleidende musici vind ik ook erg goed, o.a. Luther "Guitar Junior" Johnson en Sammy Lawthorne op gitaar, Muddy Waters slide, en George "Harmonica" Smith mondharmonica.

De stem van Otis Spann is er zo een die ik graag mag horen, en zijn eigen composities zijn erg goed, ze blijven (bij mij in ieder geval) goed hangen.

Dit album is "live in de studio" opgenomen, met zo te horen geregisseerd (maar wel verdiend) applaus. Gelukkig nog steeds makkelijk te verkrijgen,mocht je er interesse in hebben gekregen.

Otis Spann is niet zo oud geworden, hij overleed al in 1970.