Pearl Jam - Live: 16-06-00 Spodek Arena, Katowice, Poland (2000)

Label: Sony

1. Release (4:49)
  2. Of the Girl (6:43)
  3. Sleight of Hand (4:56)
  4. Thin Air (3:49)
  5. Insignificance (4:38)
  6. Grievance (3:17)
  7. Corduroy (5:22)
  8. Animal (2:58)
  9. Hail Hail (3:26)
  10. State of Love and Trust (3:49)
  11. Evacuation (3:07)
  24. Smile (4:30)
  25. Immortality (6:54)
  26. Black (7:44)
  27. Leaving Here (3:00)
  28. Soldier of Love (2:54)
  29. Last Exit (4:26)
  30. Soon Forget (2:24)
  31. Yellow Ledbetter (8:01)
Misschien wel de beste boot van de europese tour van 2000.

Scratch that: Dit IS de beste boot van de Europese tour van 2000

avatar van HammerHead
En hoe zat het ook alweer met bootlegs en deze site?

EDIT: Ik kijk net even op All-Music en m'n ogen rollen werkelijk uit m'n kassen van verbazing. Daar staan dus gewoon doodleuk een stuk of 80!!! van deze albums bij de Pearl Jam discography. Zijn dit dan officiele live-releases?

Blijft natuurlijk de vraag. Wat voegt dit in godsnaam toe aan de site?

Dit is een officiële release. Pearl Jam heeft vanaf de 2000 Tour alle shows op CD gereleased, zodat mensen die dat wilden een goede kwaliteit versie van de shows van hun keuze konden krijgen.

En wat bettreft de toegevoegde waarde: Voor de fans is het zonder meer interessant. Dat betekent niet dat ze er allemaal op moeten staan, maar sommige bijzondere shows voegen naar mijn mening wel degelijk iets toe aan de site.

avatar van Paalhaas
De Europese tour van 2000 is op 25 albums gedocumenteerd en de Noord-Amerikaanse van 2001 op 47 albums.

42 schreef:
Scratch that: Dit IS de beste boot van de Europese tour van 2000

Heb je ze alle 25 gehoord dan???

Paalhaas schreef:

Heb je ze alle 25 gehoord dan???

Ik heb alle 25 Europese boots meerdere malen gehoord en van de N-Amerikaanse het grootste gedeelte in ieder geval een keer.

avatar van Paalhaas
Indrukwekkend. Ik luister nu naar Katowice 16-6.

Paalhaas schreef:
Indrukwekkend. Ik luister nu naar Katowice 16-6.

Ik zou het eerder verontrustend noemen.

Zorgwekkend.

khonnor
Dit is mssch niet de beste, maar wel de interessantste boot van die Europese Tour. Ik ken het verhaal niet meer helemaal, maar om één of andere welbepaalde reden speelden ze die avond heel veel "zeldzaam" materaiaal.

State of Love and Trust, I Got Shit, Leaving Here, Soldier of Love, Last Exit, Soon Forget, Yellow Ledbetter....

Ook verrassend veel rustig werk.

Net als gisteren tijdens het nu al legendarische concert van Pearl Jam in de Ziggo Dome, begint ook deze bijzonder fraaie show in Spodek met Release. Het verhaal achter dit concert is, dat ze het op het laatst besloten er deze extra show bij te doen, toen Boedapest niet door ging. Er werden snel 3.000 kaarten verkocht, maar vol was het niet. In deze speciale omstandigheden speelt de band briljant.
Ook de mannen van Pearl Jam zelf herinneren zich dit concert nog als één van hun beste. Wordt dan ook wel beschouwd als het beste Europese concert van de Binaural tour.