Claude-Michel Schönberg & Alain Boublil - Les Misérables: London Cast (1985)

Label: First Night

1. Roger Allam en Colm Wilkinson - Prologue: Work Song (10:16)
  2. Ian Calvin, Colin Marsh en Ken Caswell - Prologue: Valijean Arrested / Valijean Forgiven (8:04)
  3. Colm Wilkinson - Prologue: What Have I Done? (7:02)
  4. Paul Leonard, Jackie Marks, Colm Wilkinson en Patti LuPone - At the End of the Day (4:04)
  5. Patti LuPone - I Dreamed a Dream (3:22)
  6. Patti LuPone - Lovely Ladies (3:51)
  7. Colm Wilkinson - Who Am I? (2:51)
  8. Patti LuPone en Colm Wilkinson - Fantine's Death: Come to Me (4:16)
  9. Roger Allam en Colm Wilkinson - Fantine's Death: Confrontation (3:06)
  10. Zoe Hart - Castle on a Cloud (2:02)
  11. Alun Armstrong en Susan Jane Tanner - Master of the House (4:46)
  12. Alun Armstrong, Colm Wilkinson en Susan Jane Tanner - Thenardier Waltz (3:49)
  13. Roger Allam - Stars (3:06)
  14. Ian Tucker, Paul Leonard en Gary Huddlestone - Look Down (5:04)
  15. Ian Tucker - Little People (6:11)
  16. Dave Burt, Michael Ball en Clive Carter - Red & Black (4:09)
  17. Dave Burt, Paul Leonard, Craig Pinder en Gary Huddlestone - Do You Hear the People Sing? (2:54)
  18. Rebecca Caine, Colm Wilkinson, Michael Ball en Frances Ruffelle - Love Montage: I Saw Him Once / In My Life / A Heart Full of Love (10:02)
  19. Alun Armstrong, Frances Ruffelle en Michael Ball - Plumet Attack (3:18)
  20. Colm Wilkinson, Michael Ball, Rebecca Caine, Frances Ruffelle, Dave Burt, Roger Allam, Alun Armstrong en Susan Jane Tanner - One Day More! (3:31)
  21. Frances Ruffelle - On My Own (4:48)
  22. Dave Burt - The Attack (4:28)
  23. Frances Ruffelle en Michael Ball - A Little Fall of Rain (4:22)
  24. Clive Carter en Michael Ball - Drink with Me (2:25)
  25. Colm Wilkinson - Bring Him Home (4:34)
  26. Alun Armstrong - Dog Eat Dog (6:05)
  27. Roger Allam - Soliloquy (2:55)
  28. Original London Cast of Les Misérables - Turning (1:51)
  29. Michael Ball - Empty Chairs at Empty Tables (4:44)
  30. Alun Armstrong en Susan Jane Tanner - Beggar at the Feast (2:21)
  31. Colm Wilkinson, Rebecca Caine, Patti LuPone en Frances Ruffelle - Finale (6:26)
Gezien in Londen, musicalstad nummer 1 in de wereld toch wel.
Dat maakt het natuurlijk allemaal al extra feestelijk, maar ook zonder dat extraatje vind ik dit een geweldige musical.
Het zit goed in elkaar en is misschien daarom ook wel een musical die jaren lang op de planken heeft gestaan en vele mensen heeft weten te vermaken.

destijds nog gezien in Carré (de Nederlandse, dan )
behoorlijk indrukwekkend, allemaal

avatar van dynamo d
Bij al deze musicals rijst toch wel de vraag: waarom mogen musicals met verschillende casts op MuMe? Dit is toch vergelijkbaar met uitvoeringen van klassieke muziek van verschillende orkesten?

Een beetje wel natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn: in bijna alle gevallen waar sprake is van 2 keer dezelfde musical gaat het om een Nederlandse versie en een Engelstalige (en zelfs dat komt maar nauwelijks voor).
Alleen bij Cats is het misgegaan zag ik net: daar staat een London en Broadway Cast recording.
Wat mij betreft mag dat gezien worden als foutje en kan er eentje weg.
Maar verder................. nauwelijks dubbele versies op de site hoor (ook niet van deze musical): echt heel weinig, dus gaat jouw verhaal niet helemaal op.

avatar van dynamo d
Doe mij de Franse versie van Les Misérables maar!

dynamo d schreef:
Doe mij de Franse versie van Les Misérables maar!

Voeg hem toe zou ik zeggen

Maar je bent het hopelijk wel met me eens dat de vergelijking met klassiek niet opgaat. Daar zijn echt zo ontzettend veel versies van een compositie te vinden dat dat gewoon onoverzichtelijk gaat worden.

aERodynamIC schreef:

Voeg hem toe zou ik zeggen

avatar van nedrafalls
Vorige maand in Londen gezien en het was echt verpletterend. Thuis meteen op zoek gegaan naar de muziek om het gevoel te behouden.

avatar van annasimoniaine
Ontzettend mooi album. Mijn persoonlijke favoriet moet toch wel "On My Own" zijn, al ben ik de laatste tijd ook helemaal in de ban van "A Little Fall Of Rain", bij dat nummer hou ik het bijna nooit droog. Ik wil de musical enorm graag een keer zien, het liefst in Londen, dat lijkt me echt geweldig!