'70s Soul Music for Dummies (2003)

Soul

5. Bobby Caldwell - What You Won't Do for Love
  6. Smokey Robinson - Cruisin'
  7. Marvin Gaye - Inner City Blues
  8. Bill Withers - Ain't No Sunshine
  9. The Isley Brothers - For the Love of You (Part 1 & 2)
  10. Heatwave - Always & Forever
  11. The O'Jays - Love Train
  12. Billy Paul - Me and Mrs. Jones
Prima soul / funk compilatie dit. Alleen Let's Groove is uit 1981.

avatar van gaucho
Ja, dat laatste is wel wat merkwaardig. Zeker als je bedenkt dat ze willekeurig welke 70s-hit van EW&F hadden kunnen gebruiken, ook wat licensering betreft. Volgens mij zijn dit met uitzondering van Marvin Gaye en Smokey Robinson nl. allemaal nummers die ooit waren uitgegeven op labels die aan CBS/Sony waren verwant. Met die futuristische vocoder valt Let's groove ook klanktechnisch een beetje uit de toon bij de rest van deze collectie.

Mijn herinnering zegt me dat Cruisin' van Smokey Robinson ook pas een hit was in 1980. Dat lijkt te kloppen, volgens Wikipedia, maar het nummer werd opgenomen en uitgegeven in 1979, dus die staat er met recht op.

Verder doet deze verzameling zijn titel eer aan. Het zijn stuk voor stuk prima soulnummers, maar de selectie van voornamelijk grote (Amerikaanse) hits is wel tamelijk voor de hand liggend. Maar als kennismaking met het genre geen slechte instapper.