Nomak - Calm (2007)

Japan
Hip-Hop / Electronic
Label: Huge Soul

1. Anger of the Earth (3:06)
  2. Spiritual Home (4:36)
  3. One Fist (3:15)

met Pismo

4. Elemental Music (4:18)

met Melodee

5. Geishas in the Days (3:50)

met Pismo

6. Force for Truth (5:42)
  7. Diaphanous Air (4:16)
  8. Hi, Mom! ~A Prayer for World Peace~ (4:16)

met Abstract Rude

9. If I Was Peace (3:35)

met Fat Jon

10. Ultimate Eternity (6:15)
  11. Blessing Dance (4:02)
  12. 1st Commandment Is... (3:50)

met Aaron Phiri

13. Time of Reflect (4:32)

met TOR

14. Sanctuary (4:02)
avatar van Osiris Apis
Lijkt best veel op Nujabes

avatar van Osiris Apis
Melodee van track 4 is trouwens die Nederlandse vrouwelijk mc van 'La Melodia'.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb wel Recalm van Nomak remixes zijn dat o.a. Ga kijken of ik die op de site kan toevoegen want die is iig erg dope. Ga deze binnekort ook checken. Deze muziek is helemaal mijn 'ding'. Ik vind Melodee ook een aangename female mc. Voor de liefhebbers van Nujabes is Nomak echt wel een aanrader.

avatar van Sjaakspeare
Ik vind dit op JijBuis nogal overgewaardeerd. Het niveau van deze CD vind ik namelijk niet bepaald hoog. Leuke stijl, dan houdt het ook wel op, op Sanctuary na, dat is een heel mooi nummer.

avatar van Wadjoe
With a bit of imagination... look at things from many perspectives as if you are a bird. Listen to this CD with your eyes closed. You will see many different sceneries. That's what's inside of you, your imagination.

De laatste zinnen van een prachtig stuk tekst dat aan de binnenkant van het album staat geschreven. Nomak's Calm heeft een aantal heerlijke tracks die je gedachten in de vrije loop laten gaan en geeft je inderdaad de vrijheid van een vogel om 'dingen' vanuit een ander perspectief te bekijken.

avatar van Kill_illuminati
Mooie covers hebben die japanse hiphop muziekanten zeg, ze hebben zeker smaak. Nujabes heeft ook van dat zulk voorkanten.

avatar van funkdoc
Misschien iets minder dan artiesten als Uyama Hiroto, Nujabes of Emancipator, maar toch weer van ongekende klasse. Deze beats zijn zo zuiver, zonder afgelikt te zijn. Zo simpel, zonder inspiratieloos the zijn. Zo complex dan weer, zonder chaotisch te zijn.

Dit is een plezier voor het oor. En door de hoes ook voor het oog.

De enige reden voor de 4, is de mc-kwaliteit van sommigen. Melodee komt heel vet, andere dan weer minder. Maar al bij al dus alweer een onschuldig meesterwerkje van een talentvolle Japanees.

avatar van Monkeypriest
Sanctuary is ongelofelijk mooi,
ik ontdekte onlangs Nujabes en co en ik moet zeggen dat er een nieuwe, mooie wereld voor mij is opengegaan

eric.o
ik kan deze cd wel opeten, zo gruwelijk!

avatar van MAS
MAS
Het is inderdaad makkelijk verteerbare muziek. Ik vind dit wat minder dan Nujabes maar dit ligt ook erg goed in het gehoor.