The Dø - A Mouthful (2008)

Frankrijk / Finland
Label: Get Down!

1. Playground Hustle (2:55)
  2. At Last ! (4:09)
  3. On My Shoulders (5:21)
  4. Song for Lovers (2:24)
  5. The Bridge Is Broken (4:42)
  6. Stay (Just a Little Bit More) (3:06)
  7. Unissasi Laulelet (2:19)
  8. Tammie (3:15)
  9. Queen Dot Kong (3:14)
  10. Coda (1:58)
  11. Searching Gold (5:10)
  12. When Was I Last Home (3:34)
  13. Travel Light (4:02)
  14. Aha (4:19)
  15. In My Box (1:48)
Klinkt (op myspace) veelbelovend...helaas online nergens een linkje naar het album te vinden (bij een nieuwe band download ik eerst even, sorry!)

Zeer frisse sound, geen uitgemolken indie-pop-folk zoals je tegenwoordig overal hoort!

Een stem geef ik echter nog niet, aangezien ik het gehele album nog niet heb gehoord!

Dro
Ja ik hoorde ook al dat dit heel leuk is. Benieuwd!

één van de allerleukste optredens van Eurosonic. De vier nummers van deze plaat die ik al gehoord heb vond ik ook erg goed. Ik ga deze gauw eens opduikelen

avatar van djarend
cd is net uit in Frankrijk, wat hun "uitvalsbasis" is, kwam daar meteen op nummer 1 binnen!!! Vind wel leuke plaat, maar niet meer dan dat.

avatar van RadioMad
Briljant. Een van de leukste platen van 2008.

Hoorde nummers bij Plato. Bij navraag bleek het om The Do te gaan. Leuke nummers.

avatar van timhardt
maak hier 12 nummers van en je hebt de plaat van het jaar, wel toch erg hoog, nu heeft het ook zeker kans om in die top 10 te komen, maar ik blijf wel steken op bijna-perfect:4,5 * !

wat is de myspace-link? want vind hem niet direct.
on my shoulder is alvast geweldig.

avatar van gherdt
Gevariieerde, vrolijkmakend en verslavend plaatje. Het eerste nummer is gelijk geweldig en zet je behoorlijk op het verkeerde been. Daarna is er ruimte voor enkele simpele, onuitwisbare popdeunen die je onmiddelijk een goed humeur bezorgen. Verder op de plaat volgen er ook wat rustigere nummers, of ik die ook zo goed vind weet ik nog niet. In ieder geval een ontdekking!

avatar van Omsk
On my Shoulders maakt me wel benieuwd naar de rest. Lekker deuntje, niet heel complex, maar wel leuke het-is-vrijdag-muziek.

The Do hebben mijn hart gestolen op Motel Mozaique. A Mouthful is een heel speels album, met voldoende afwisseling en kwaliteit in zich om een 4 te krijgen.

avatar van Lukas
De binnenkant van deze cd-hoes is heel erg mooi, kwam ik gisteren achter

avatar van gherdt
Eureka! Een half sterretjer bij, nu ik ook op de tweede helft bijna alleen maar geweldige nummers heb kunnen ontdekken besef ik wat voor meesterwerkje ik toch helaas een tijdje als eendagsvlieg door het leven heb laten gaan.
Een ongelofelijk speels, gevarieerd en vrolijkmakend album met een overdaad aan goede ideeen, memorabele refreintjes en charme.

FatBottomedGirl
Dit is idd een fantastisch leuk album.

Bovendien zijn ze live erg goed. De zangeres heeft een prachtige stem en het rockt werkelijk waar de pan uit! Wat je wellicht niet zou verwachten.

Helaas zijn ze voorlopig niet in Nl te bewonderen. Volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Erg goed album!
Moet zeggen dat deze band live een andere sound heeft, die absoluut ook niet mis is!

Deze band heeft erg veel indruk op me gemaakt tijdens pukkelpop.
Vooral een nieuw nummer wat nog geen naam had met daarin Doors-achtige geluiden is erg blijven hangen. Je kan het terug vinden op youtube. Zodra deze band weer voet op Nederlandse bodem zet, ben ik er zeker bij!!!

Tot dusver een 4, maar kan nog meer worden!
De tijd zal het leren . . .

FatBottomedGirl
@wards schreef:
Erg goed album!

Deze band heeft erg veel indruk op me gemaakt tijdens pukkelpop.

Tot dusver een 4, maar kan nog meer worden!
De tijd zal het leren . . .

Ha, leuk dat je ze ook gezien hebt op Pukkelpop. Eindelijk een getuige van het fantastische concert! Voor mij het hoogtepunt van Pukkelpop!

Mooi ook dat ze in 45 minuten "maar" 6 nummers speelden. Van elk nummer werd een prachtige lange versie gesmeed. En wat een enorm mooie loepzuivere stem heeft die zangeres!

Voor de rest van dit jaar staan er alleen concerten gepland in Frankrijk, maar ik houd ze in de gaten.

tuktak
supercatchy en vrolijk album. normaal hou ik niet van zulke 'kindervocalen' maar hier klinkt het toch iets stoerder en volwassener allemaal. muzikaal echt vol pareltjes. ik was vooraf en bij de eerste luisterbeurt wat sceptisch, maar na 2 keer draaien was ik al om. nu draai ik deze plaat best vaak.
on my shoulders moet haast wel een hit gaan worden.

avatar van TaraB
Paar nummers sla ik steevast over, maar de overige nummers maken het helemaal goed! Vooral On My Shoulders, Tammie, Stay..

avatar van TaraB
Unissasi Laulelet sla ik steevast over, maar vooral Queen Dot Kong... vreselijk ... misschien moet ik m'n cijfer verlagen.

avatar van PPKLP
Juweeltje... Ik draai hem nu (ongeveer één jaar later) nog steeds regelmatig en in tegenstelling to TaraB skip ik niets. Sommige nummers zijn inderdaad beter dan andere. Maar dit album is een kunstwerkje, en je knipt toch ook gezicht uit 'de Nachtwacht' omdat ze je niet aanstaan?! Omdat het een echt blijvertje is doe ik er nog een halve ster bij, en sluit ik me voledig aan bij timhardt: 4,5* voor bijna perfect!...

avatar van Reint
Voor mij is The Bridge Is Broken echt zo'n track voor op de repeat. Vaak heb ik daarna ook geen zin meer om nog iets anders van het album aan te zetten omdat ik weet dat ik dat niet net zo goed ga vinden.

avatar van Snoeperd
On My Shoulders is onweerstaanbaar goed. Het zomernummer voor mij dit jaar. Net als het hele plaatje trouwens dat erg leuk is.

avatar van rtm
rtm
Erg lekker en gevarieert album

Hoogtepunten: Queen Dot kong, Coda, Playground Hustle,etc

Aanstaande 11 oktober 2011 staan zij live in de Bitterzoet, Amsterdam