Werk in Uitvoering - Overlast (1981)

Label: Varagram

1. Overlast (4:00)
  2. Kwartje (3:15)
  3. M.E. (3:45)
  4. Turk Go Home (4:05)
  5. Jeugdloon (4:40)
  6. Doe het Licht Uit (4:40)
  7. Hou van Mij (4:15)
  8. Politici (3:10)
  9. Kijk Uit, Achter Je (5:55)
  10. Inleveren (2:30)
avatar van Ceasar
Eén van de allerbeste Nederlandstalige albums ooit! Helaas nog steeds niet op CD.
Werk in Uitvoering was een Gronings gezelschap die rocktheater maakte over onderwerpen die jongeren bezighielden. Op dit album staan nummers over o.a. politiek, bezuinigingen, de eerste keer, uit de kast komen, gewelddadig politie-optreden, discriminatie.
Voor de goede orde: Turk go home is een anti-discriminatie lied, gezongen vanuit de visie van een Turkse jongen die in zijn portiek geconfronteerd wordt met walgelijke leuzen.
Van Werk in Uitvoering maakten o.a. deel uit:
Peter Groot Kormelink (zang, toetsen) die later in Splitsing en De Jazzpolitie zat en als molenaar te zien is in de Kameleonfilms.
Tim Meeuws (zang, sax) die bekender is als acteur in o.a. Keyzer & De Boer Advocaten, Baantjer, Spangen, Toen was geluk heel gewoon, Het zonnetje in huis, Flodder, Onderweg naar morgen, Medisch Centrum West, Bureau Kruislaan, Goudkust, Sylvia Millecam Show,GTST.

Dit album is absoluut een vergeten en ondergewaardeerd juweeltje!!! Probleem is natuurlijk wel dat ie niet meer verkrijgbaar is.....

avatar van lebowski
Ceasar schreef:

Welzekers

avatar van Ceasar
Krijg nou wat! 'T is dat ik 'm zelf al op CD gezet heb.....
Ik kan maar één advies geven: KOPEN!

avatar van postpunker
Dat nummer over van Agt is hilarisch en bijtend tegelijk.
Doe Het Licht Uit vind ik het dieptepunt, overslaan die hap: veel te braaf.
Ik heb 'm een paar jaar geleden ook bij fonos gehaald.

Hallo, was blij met de link hierboven naar een cd versie van dat geweldige album uit mijn tienerjaren... Helaas werkt die niet meer... Ben al tijden op zoek, heeft iemand hier tips of zelf de cd toevallig?

Groetjes