Ganksta C - Stepchild (1995)

geen stemmen

Label: Profile

1. Just Anotha Day (4:53)
  2. 3 Wheel Motion (4:54)

met Tyrone

3. Life of a Thug (5:05)
  4. Murda Spree (7:04)

met ART en Byron B

5. Dank Got Me Skitsin (3:54)
  6. Intro (1:53)

met Ron C

7. They Call Me a Murderer (4:05)
  8. Stepchild (4:28)
  9. Big Balls (4:25)

met Ron C

10. A Nigga That's Crazy (6:17)
  11. Fuck America (3:39)
Mb.
Ganksta C komt uit Dallas, maar als je niet beter wist dan zou je denken dat Ganksta C met een flinke lowrider de straten van Compton onveilig maakte. Wat moet je dan verwachten van Stepchild? G-Funk, van verrassend hoog niveau. Het weet mijn aandacht grotendeels vast te houden. Het tempo wordt er goed ingehouden. Verwacht dus niet die lome, slome taferelen die we kennen van Warren G. Wat dat betreft is Ganksta C wat directer, wat meer in-your-face. Tekstueel stelt het weinig voor, en alle clichés komen voorbij, maar an sich maakt de rapper een gretige indruk. Ik vind hem beter dan zijn grote broer (lees: Ron C) die toch wat meer albums achter zijn naam heeft staan. Stepchild lijkt me verplichte kost voor de liefhebber van G-Funk. En voor diegenen die wat minder hebben met G-Funk: lekker laten liggen.