Mooi dat je alvast wat hebt achtergelaten hier over het album, Eric. 't Moet me er maar eens toe bewegen om er eindelijk 'n enigszins volwaardige review tegenaan te gooien.
Ik val meteen maar met de deur in huis door te zeggen dat ik dit duidelijk haar beste album vind na "43 Minutes" en waarschijnlijk haar meest artistieke. Gelukkig slechts weinig up-tempo nummers, want daar ligt nu eenmaal niet haar kracht. Enkel 't door jou genoemde 'Walk with Me' valt in die categorie en is idd wat minder, maar de zeker niet on-spannende (en steeds net weer even anders terugkerende) brug-refrein constructie tilt 't duidelijk uit boven de meeste van haar andere up-tempo maaksels.
De highlights zijn wat mij betreft o.a. 't feërieke 'Void', de heerlijk slepende blues van 'Do Right by Her' met 'n subtiel aanvullende glansrol voor de klarinet, de beeldschone melodie van 'Love Makes a Fool of Us All' en de luchtige vaudeville-met-country-touch van 'Over the Moon' (met bij beide weer die klarinet!).
Hét hoogtepunt van de CD is voor mij echter zonder twijfel 'Cradle Me in Your Arms'. Ik vind dat werkelijk 'n meesterwerkje van onderhuidse, geladen spanning over onoprechtheid in 'n relatie dat DIEP onder de huid kruipt met o.a. de treffende regel "He who dare not grasp the thorn should never crave the rose". Dit op 'n basis van 'n extreem vertraagde drum-sample, aangekleed met spook-achtige piano, dubbele bas en accordeon met als eindresultaat 'n ervaring die zich kan meten met het beste wat 'n band als Portishead in die sfeer heeft voortgebracht. Kippenvel!

Maar eigenlijk staan er geen zwakke nummers op, want ook de gloedvolle opener 'Loveless', gevolgd door 't R&B-achtige (!) 'You'd Think I'd Know by Now' mogen er bepaald wezen. Ook 't smeulend broeierige 'Show Your Love' en 't ietwat hoekige 'Satellite' worden beter en beter bij iedere beluistering en 'Away with the Faeries' sluit 't album op fraai ingetogen wijze af.
't Moge wel duidelijk zijn dat ik deze CD 'n 'unqualified' aanrader vind. Gaat dat dus beluisteren!
NB: Eric, je noemt ook haar stem. Is natuurlijk idd 'n kwestie van smaak, maar wat er in verband met dít album bij moet worden gezegd is dat ze vrij snel na de opname ervan onder 't mes moest vanwege 'n cyste op haar stembanden. Daardoor is haar stem hier af en toe iets gruiziger en ook ietsje minder flexibel in de hoogte dan gebruikelijk.