Herman Brood & His Wild Romance - Final (2006)

Label: Ariola

1. Street (2:45)
  2. Syrup (3:30)
  3. Back in Your Love (3:13)
  4. Feels Like Love (1:21)
  5. Turn It On (5:21)
  6. Saturday Night (3:41)
  7. Champagne (& Wine) (3:31)
  8. Hit (2:48)
  9. Rock 'N' Roll Junkie (2:47)
  10. Pourin' It All Out [New Mix] (1:58)
  11. Skid Row (2:35)
  12. Doreen (2:32)
  13. Dope Sucks (2:06)
  14. Still Believe [Live] (3:08)
  15. Never Be Clever (3:01)
  16. Doin' It (3:01)
  17. Love You Like I Love Myself (3:32)
  18. I Don't Need You (3:34)
  19. Hot Shot [1977 Version] (3:08)
  20. Easy Pick Up (4:27)
  21. I Can't Stand the Rain [New Mix] (2:28)
  22. All the Girls Are Crazy (3:28)
  23. Blew My Cool (3:04)
  24. Proud (3:10)
  25. Buried Alive (3:13)
  26. Stay Alive (4:31)
  27. Berlin Schmerzst (3:19)
  28. Tattoo Song (3:11)
  29. Lady Killer (4:51)
  30. Weep (4:02)
  31. Love So Strong (3:02)
  32. Sleepin' Bird (4:10)
  33. Babies [Remix] (4:03)
  34. Forever (2:06)
  35. Vision (3:48)
  36. Back on the Corner [Big Band Version] (2:34)
  37. My Funny Valentine [Big Band Version] (3:51)
  38. Saturday Night [Big Band Version] (2:26)
  39. Dance On (3:41)
  40. To Who Do You Belong (3:29)
  41. When I Get Home (1:39)
  42. My Way (4:43)
  43. Saturday Night [Armand van Buuren Radio Mix] (3:19)
  44. Kid Stuff (4:28)
  45. Fall (3:58)
  46. I Miss You (2:17)
  47. Take Good Care (3:51)
  48. 2 Days in the Valley (2:45)
  49. 50 Jaar (4:30)
  50. Pijn (3:03)
  51. De Fles (3:44)
  52. Als Je Wint Heb Je Vrienden (3:38)

met Hennie Vrienten

53. Maak van Uw Scheet een Donderslag (2:30)
  54. Hou D'r Mee Op (Oh God...) (2:41)
  55. Saturday Night [US 12" Remix] (3:54)
  56. Pop It [Live] (3:41)
  57. Street [Live] (2:18)
avatar van Gert P
Vind hier lang niet alles mooi van en ja nummers als een scheet ed. hoeven voor mij niet.

Het nummer Berlin schmertzst is mooi.

avatar van ricardo
Gewoon de verzamelaar I Did It My Way nemen want daar staan al die poppenkast en kermis nummers van Herman Brood allemaal niet op,en vind ik een stukken betere verzamelaar dan deze.

avatar van Gert P
De eerste kleine dertig nummers zijn mooi en when i get home wil ook nog maar daarna is het echt niets meer, als ik goed tel kom ik aan 26 leuke liedjes.

avatar van kaztor

Brood klinkt best leuk, maar 3 cd's zijn te veel.

EVANSHEWSON
Dit is geen boterham, dit is een héél brood, misschien zelfs een boerenbrood, lekker bruin brood, héél gezond;
Maar die remixen hadden ze beter achterwege gelaten, die liggen wat zwaar op de maag...
Voor de rest; héél compleet, dat spreekt!

****1/2

avatar van LucM
Inderdaad een zeer complete verzamelaar. Die remixen hoefden voor mij niet noodzakelijk en zangtechnisch is Brood vrij beperkt, maar hij is wel een geweldige componist en pianist. Maar dit album toont vooral aan dat Brood wel vele muzikale watertjes doorzwommen heeft : rock, reggae, jazz, en zelfs een carnavalschlager (53) kon er vanaf.

avatar van ricardo
kaztor schreef:
Brood klinkt best leuk, maar 3 cd's zijn te veel.

Gewoon de verzamelaar It's My Way kopen(is 1 cd) en je hebt een perfect samengestelde verzamelaar van Herman brood,overigens gelukkig ook nog zonder de carnaval en flauwekulnummers die hij ook veelvuldig heeft uitgebracht,en waar er hier ook een paar van op staan.

avatar van Eddie
Ik ben geen herman brood fan maar met deze cd heb ik precies in huis wat ik van hem hebben wil. Deze plaat bied voor mij een gheel mooi overzicht van Brood, er zullen best wel nummers opstaan die er niet op hadden gehoeven net zoals er ook wel weer 'geweldige' songs zullen ontbreken maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Ik heb met deze plaat alles wat ik van Brood hebben wil. (bij aanschaf ging het mij vooral om cd 1 en 2)

avatar van Lee Malone
Pfff, die laatste cd is zo tenenkrommend slecht....

Als je de ganse compilatie beluistert, ben je al het goede van het begin al vergeten eens je je koptelefoon opnieuw opzij legt.

Daarom volgende goede raad die bij (te) uitgebreide compilaties wel meer van toepassing is: cd's zijn uiterst geschikt om mee te frisbeeën, daarnaast is het al bewezen dat de slechtste verst van allemaal vliegen. Doén!

kaztor schreef:
Was er 10 jaar geleden ook al niet een vergelijkbare box? Kan 'm hier niet op vinden.... Brood klinkt best leuk, maar 3 cd's zijn te veel.

Jazeker, dat was "Herman Brood 1977-1997 20 Years of Rock & Roll".
Niet alleen zijn dat 2 cd's met veelal juist die sterke nummers (3 is inderdaad wat veel), maar ook met fantastisch artwork. Er is gebruik gemaakt van de kunst gemaakt voor Herman Brood: je hebt zo een echt heel mooi kleurig mega-dik digipak met ook nog een fraai boekje erin. Met name cd1 is buitengewoon prettig om te draaien. Daar staat ook één van z'n beste nummers op: You Can't Beat Me (1979 / 12" Saturday Nite), dat staat niet op deze 3 cd's....

Als je dus een best of zoekt: die moet je hebben!