Arthur Alexander - The Monument Years (2001)

Soul
Label: Ace

1. (Baby) for You (2:45)
  2. The Other Woman (In My Life) (2:42)
  3. Stay by Me (2:35)
  4. Me and Mine (2:42)
  5. Show Me the Road (2:37)
  6. Turn Around (And Try Me) (2:35)
  7. Baby This, Baby That (2:50)
  8. Baby I Love You (2:19)
  9. In My Sorrow (2:33)
  10. I Want to Marry You (4:44)
  11. In My Baby's Eyes (2:26)
  12. Love's Where Life Begins (2:27)
  13. Miles & Miles from Nowhere (3:00)
  14. You Don't Love Me (You Don't Care) (2:25)
  15. I Need You Baby (2:41)
  16. We're Gonna Hate Ourselves in the Morning (2:24)
  17. Spanish Harlem (2:43)
  18. Concrete Jungle (2:25)
  19. Taking Care of a Woman (2:36)
  20. Set Me Free (2:54)
  21. Bye Bye Love (2:52)
  22. Another Place, Another Time (2:36)
  23. Cry Like a Baby (2:21)
  24. Glory Road (3:00)
  25. Call Me Honey (2:16)
  26. The Migrant (3:51)
  27. Lover Please (2:39)
  28. In the Middle of It All (3:24)
avatar van AbleMable
Prachtige verzameling van Ace/Kent van het werk van Arthur Alexander voor de Monument en Sound Stage labels in de jaren 60, begin jaren 70. Beide labels waren in Nashville gehuisvest en Arthur Alexander begeeft zich dan ook op het snijvlak van Soul en Country en weet beide stromingen prachtig samen te laten smelten. Veel is ook door hemzelf geschreven. En wat heeft de man een prachtig gedistingeerd stijlvol stemgeluid. Ook dit pareltje is weer van mijn zolder gekomen....potverdikkie wat had ik daar toch een hoop pracht staan en blij dat ik het allemaal weer een plek in de huiskamer ga geven. Ben een beetje klaar met het gespotify, het gemak maar ook de vergankelijkheid en oppervlakkigheid ervan.