menu

Alan Stivell - Reflets (1970)

mijn stem
3,77 (11)
11 stemmen

Frankrijk
Folk
Label: Fontana

  1. Reflets (4:22)
  2. Suite des Montagnes (3:38)
  3. Marig Ar Pollanton (3:47)
  4. Broceliande (4:07)
  5. Son Ar Chistr (2:29)
  6. Sally Free and Easy (3:24)
  7. Suite Irlandaise (3:07)
  8. Silvestrig (3:03)
  9. Tenval an Deiz (1:40)
  10. Je Suis Ne Au Milieu de La Mer (4:01)
totale tijdsduur: 33:38
zoeken in:
4,0
Er staan nog steeds weinig berichten bij Alan Stivell en dat is jammer. Deze bard is erg belangrijk voor de bretonse muziek en inspiratiebron voor vele muzikanten. Dit is de tweede plaat van Stivell, de eerste is in 1964 uitgegeven. Alan Stivell heeft de Keltische harp weer terug gebracht in de folkmuziek. Dit album is een echt folk/Bretons album. Mooie over het algemeen rustige muziek, met de zeer karakteristieke stem van Stivell. Je hoort wel dat hij hier nog redelijk jong is , zijn stem klinkt nog jeugdig fris. Op dit album staat de traditional 'son ar christ' wat later door Bots gebruikt is als 'zeven dagen lang'. Ook bij Stivell is het een 'chanson a boire'. Naast de bretonse nummers staan er ook Ierse of Scnotse nummers op, Sally free and Will, waar Stivell bij schrijft 'mijn weg tussen gaelic en de blues'.
Voor veel jongeren in Frankrijk was dit de eerste kennismaking met Stivell, die later heel wat klassiekers zou maken. Hier staat naast 'son ar christ' ook het overbekende 'suite irlandaise' op.
Na dat de folk wat uit de balangstelling raakte heeft Stivell ook wat geëxperimenteerd met world muziek, maar op dit moment is zijn folk weer redelijk populair. Misschien omdat in Frankrijk veel regio's weer meer opzoek gaan naar hun wortels.
Hij treedt nog steeds op in Frankrijk in grote zalen en wordt ook op allerlei festivals uit genodigd.
Het enige nadeel van deze plaat is de tijd, een half uurtje.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:47 uur

geplaatst: vandaag om 17:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.