The Sheila Divine - Where Have My Countrymen Gone (2001)

Label: Roadrunner

1. Countrymen (4:44)
  2. Ostrich (2:44)
  3. Wanting Is Wasted (4:12)
  4. Antidote (3:32)
  5. Sideways (2:52)
  6. Every Year (3:34)
  7. Walking Dead (Who Speak) (4:00)
  8. Spirits (5:21)
  9. Monarchs (3:38)
  10. Some Kind of Home (3:43)
  11. Vanishing Act (3:10)
beaster1256
overbodig plaatje, niet verassend dat ze na 2 platen splitten , enfin ze hebben 1 goeie single gemaakt maar al hun songs gelijken op elkaar

avatar van voskat
Inderdaad geen geweldige plaat, maar ze hebben echt wel een reeks topnummers gemaakt (Like A Criminal, Awful Age, Countrymen, Automatic Buffalo, Hum), dus je doet ze gewoon zeer zwaar tekort.

avatar van voskat
Bij nader inzien wordt deze ook beter.

3* met optie op meer..

avatar van Supersid
Heb 'm na een aantal jaren nog eens opgezet, en hij viel me eigenlijk erg tegen. Saaie plaat, maar nog net 3* voor 2 prima nummers (countrymen, every year).

avatar van popstranger
Ik heb duidelijk een andere plaat gehoord dan mijn voorgangers hier op deze site want ook deze plaat doet maar een beetje onder voor de toch wel sterke voorganger New Parade. In aanloop van hun concert binnenkort in Rijkevorsel (deze band is hoewel bij de meesten onbekend toch een beetje big in Belgium) heb ik dit album nog eens herbeluisterd en op een enkel inzakmomentje na (Wanting Is Wasted en de afsluiter) zijn dit toch wel goede tot zeer goede nummers. De getormenteerde zang van Aaron Perrino tilt het geheel steeds naar een hoger niveau zonder dat het pathetisch klinkt.

popstranger schreef:

Ik zal hem nog maar eens een keer opzetten. Kijken of ik inmiddels iets warmer loop voor die tweede helft.
Met New Parade duurde het ook nog eventjes voor ik de pareltjes verderop in de tracklisting leerde herkennen (Kitchen Song!!).

Trouwens erg zonde dat de Secret Society EP, uitgekomen tussen New Parade en Countrymen door, op veel streamingdiensten ontbreekt.
Het nummer The Swan daarvan is echt Sheila Divine op hun allerbest. Aanrader.

(Bedankt voor de nudge, coldwarkids)

avatar van coldwarkids
voskat schreef:

Met New Parade duurde het ook nog eventjes voor ik de pareltjes verderop in de tracklisting leerde herkennen.

Het nummer The Swan daarvan is echt Sheila Divine op hun allerbest. Aanrader.

(Bedankt voor de nudge, coldwarkids)

Geen probleem! Vergeet trouwens ook de band Dear Leader niet. Zijproject van de zanger. Vooral het album The Alarmist. Ligt allemaal in het verlengde van The Sheila Divine

Hier de opener van dat album:

Nightmare Alleys

coldwarkids schreef:

Hier de opener van dat album:

Nightmare Alleys

Ja, van Dear Leader staat me vooral Raging Red bij waarop Aaron even heel goed losgaat.
Fijn he, opgroeien met StuBru?

avatar van coldwarkids
voskat schreef:

Fijn he, opgroeien met StuBru?

Ja klopt! Heerlijke tijd was dat. Standaard elke zondagochtend van 10 tot 12 met de Afrekening opstaan

avatar van popstranger
voskat In mijn gedachten was dit ook een mindere plaat dan de voorganger, hij heeft jaren stof vergaard maar nu moet ik zeggen dat nummers als Walking Dead (Who Speak) - wacht tot hij op het einde zijn keel helemaal open zet - en Every Year toch herontdekt heb. Antidote is een slowburner en alweer die stem die door de muziek heen snijdt.
Dear Leader wordt toegevoegd aan de te beluisteren lijst en mij viel het ook op dat de EP Secret Socieyt ontbreekt op de streamingdiensten. We All Have Problems is ook zo'n song om mee te kwelen en mij een raadsel waarom dat geen hit is geworden.