Ashera - Colour Glow (2000)

Australiƫ
Electronic
Label: Ashera

1. Savannah Mirage (5:43)
  2. Mist Veil (3:37)
  9. As Always (6:51)
  10. Play Ground (5:19)
  11. Two Fflarian (2:58)
_2M
Wat is Mist Veil mooi zeg. Het titelnummer trouwens ook. Jammer genoeg gaan er nogal wat nummers redelijk anoniem aan me voorbij.

avatar van John Doe
De meeste nummers gaan ook anoniem aan mij voorbij, daar is niks mis mee bij ambient. Het gaat erom wat dit album uiteindelijk met de luisteraar doet. De nummers verlopen in een comfortabele roes als in een droom en het meeste treedt niet naar de voorgrond. Het titelnummer is wat opvallender door de vocalen en lengte.

hierzo staan samples en reviews

_2M
De meeste ambient die ik ken is goede achtergrondmuziek en brengt me in een comfortabele roes. Daarom verdient het nog niet gelijk een hoog cijfer, er moet in mijn ogen ook wat muzikale inhoud aanwezig zijn en dus tevens op de voorgrond effectief zijn.

avatar van John Doe
Ik zie alleen op de voorgrond en muzikale inhoud niet als aan elkaar gekoppeld. Muzikale inhoud kan naar mij idee ook op de achtergrond inwerken. Als je het idee hebt dat een album als geheel iets positiefs voor je doet, maar je daar geen bewuste verklaring voor hebt, lijkt me dat het geval.