The Amazing Stroopwafels - Eeuwige Vlam (2001)

Label: Quiko

1. De Reus van Rotterdam (3:33)
  2. Bermuda Driehoek (3:21)
  3. Hallo Lieve Mensen (3:22)
  4. Eeuwige Vlam (4:01)
  5. Geen Geluid (3:40)
  6. Varkensvlees (2:57)
  7. Nooit Meer Iemand Wim (2:42)
  8. Nieuwe Natuur (4:21)
  9. Plankgas (3:30)
  10. Ik Vlieg Eruit (4:02)
  11. Pietje Bell (2:59)
  12. Oranje Spinazie (2:36)
avatar van tims
Zie al uit naar de tour de France

we gaan naar frankrijk

neo
Ik heb het land even veranderd van VS naar Nederland.

neo schreef:

Ik heb het land even veranderd van VS naar Nederland.

Je had het beter kunnen laten staan als je begrijpt wat ik bedoel

avatar van EmDee
Is dit wereldmuziek?

EmDee schreef:

Is dit wereldmuziek?

Het is al erg genoeg dat het tot muziek gerekend wordt toch?

Geen genre wil deze Stroopwafels erbij, dus een mooi compromis.

Nee zonder gekkigheid. Ik zou niet weten bij welk genre anders...:?

avatar van EmDee
Hollandse folk of Nederfolk

EmDee schreef:

Hollandse folk of Nederfolk

Ik zou zeggen, stel het voor aan Jordy (mod) in het forum. Aangezien ze niet te veel subgenres willen maken, ivm protesten van andere genres die dan ook...blabla zou ik het (voorlopig) bij het genre wereld laten.

Heb het voorrecht gehad om deze band live te zien in een klein kroegje op Tweede Pinksterdag. Ik kende alleen maar, de overigens geweldige nummers Oude Maasweg en het hilarische Ome Kobus maar heb twee uur met open mond staan genieten.

In mijn ogen valt dit onder de kleinkunst met inderdaad een sterke Nederfolk invloed. De nummers hebben bijna allemaal een aanstekelijke melodie en gaan gepaard met ijzersterke teksten over eigenlijk helemaal niets zoals stofzuigers, groente en fruit en meer van die wereldse zaken.

Er waren ongeveer 50 bezoekers die stuk voor stuk niets met deze muziek hadden maar op het laatst stond iedereen de handen stuk te klappen.

Later in het jaar doen ze de theaters aan en dat kan niet anders dan volle zalen worden. Zanger/Toetsenist/Contrabassist Wim Kerkhof bespeelt met groot gemak het publiek en let vooral op zijn dynamische hardrockmanier van het spelen van de contra.

avatar van Saldek
Amazing stroopwafels............al 25 jaar kom ik herhaaldelijk die naam tegen, een naam die maar in mijn hoofd blijft gonzen in psychologisch getouwtrek tussen wel/niet-wel/niet........nu na die 25 jaartjes weet ik het dus nog steeds niet wat die stroopwafeltjes te bieden hebben. Het wordt maar eens hoog tijd...........

avatar van floris013
zijn ze nou tour-artiest aller tijden geworden ?
kan me niet voorstellen dat een ander het is geworden! vanaf 1982 jaarlijks bestookt met nummers als 'ik ga naar frankrijk' of Ome kobus (heeft zijn linkerbeen verloren in Hawaai aan een haai, verzin het maar!)

niet persee deze plaat, maar amazing stroopwafels zijn ongelooflijk origineel! daarom hier een 4,5 voor hele oevre!