Albert West - Memory of Life (1977)

geen stemmen

Label: CBS

1. Jennifer (2:32)
  2. Yesterday's Dreams (2:37)
  3. Rock 'N' Roll (I Gave You the Best Years of My Life) (3:47)
  4. Mandy (3:28)
  5. Bad Waltz (3:26)
  6. Honey (4:05)
  7. Memory of Life (4:37)
  8. Josine (3:14)
  9. Why Is the World (3:42)
  10. Shadows (2:40)
  11. Vincent (4:28)
avatar van Lonesome Crow
Albert West is typisch zo'n man die al vele bruiloften, verjaardagen, feesten, partijen en jubelea luister heeft bijgezet.
Laten we niet vergeten dat de beste man in de jaren 60 en 70 een alom gerespecteerde artiest/zanger was en redelijk succesvol was in Nederland.
Verder relateer ik hem ook aan TV programma's van zo'n 100 jaar geleden zoals Sterrenslag enzo, was toen een echte BN er.

Maar waarom schrijf ik dit ?
Wel, dit was na een rijtje kinderprut LP's mijn eerste echte officiele LP gekregen op mijn verjaardag samen met volgens mij een felwitte oranje Lenco kinderplatenspelertje.
De ontdekking in de muziekwereld moet toch ergens beginnen, en als klein kind begin je niet meteen met Japanse progressieve muziek ala Bi Kyo Ran of Yonin Bayashi.

Heb deze plaat dientengevolge sinds eind jaren 70 geloof ik niet meer gehoord maar was volgens mij best een redelijke plaat, sfeervolle covers met af en toe een orkest erbij.
Even speuren op internet levert deze info op:

Memory Of Life
Type en jaar LP, 1976
Label CBS, 81256
Hitnotering 23-10-1976, Albumlijst, 3 weken, plaats 41
componist Hans Vermeulen
gastmuzikant Gerard Stellaard

en:

1976

In september scoort West een hit met het door Hans Vermeulen geschreven Memory Of Life. Met dit nummer slaat de zanger een eigen muzikale richting in. De samenwerking met hitproducer Hans van Hemert brengt in de volgende jaren echter weinig succes.

Het is maar dat u het weet ....

avatar van nlkink
Een ontroerend verhaal. Maar gaat u door....