menu

Raymond van het Groenewoud - Kamiel in België (1978)

Alternatieve titel: Live

mijn stem
3,79 (42)
42 stemmen

België
Pop / Rock
Label: EMI

  1. Vlaanderen Boven (3:03)
  2. Waar Ik Niet Tegen Kan (2:38)
  3. Kamiel I & 4 (1:58)
  4. Zjoske Schone Meid (4:04)
  5. 'K Heb Je Graag (5:07)
  6. Kamiel bij RWDM (0:43)
  7. Gelukkig Zijn (1:18)
  8. Daddeemelee (2:12)
  9. M'n Lieve Schatje (3:21)
  10. Ik Wil de Grootste Zijn (1:44)
  11. Maria, Maria, Ik Hou van Jou (3:05)
  12. Zij Houdt van Vrijen (6:30)
  13. Meisjes * (1:03)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 35:43 (36:46)
zoeken in:
avatar van c-moon
5,0
Schitterende live-plaat van Raymond!
Net zoals bij "Nooit Meer Drinken", zorgt Kamagurka voor de hoes, waarop je het hondje Kamiel ziet...

avatar van hans25
4,5
Zalige opnames, inderdaad!
Ook leuk dat we de commentaar van Raymond erbij krijgen.

avatar van Edjo
4,0
Bij live opnames hoop je altijd dat de sfeer van het concert een beetje door komt. Op deze plaat lukt dat dus zeer goed! Raymond weet het publiek goed mee te krijgen en geeft extra energie aan de toch al zeer geslaagde nummers.


4*

avatar van sq
3,0
sq
Ik ben geen groot liefhebber van Raymond. De humor, belangrijk element in zijn muziek, raakt me niet. Nochtans is dit een album dat ik meer dan eens hoorde zonder mij te ergeren, met voor zijn genre zeker kwaliteit, natuurlijk sfeer en, en dat speelt in mijn oordeel zeker mee, herinneringen naar die tijd vanwege de voorkeur van mijn vrienden van toen voor deze man. Nostalgie, jazeker!

avatar van dazzler
4,0
KAMIEL IN BELGIE 1978

De eerste liveplaat van Raymond van het Groenewoud.
Met nog lekker veel rocknummers, ook uit zijn beginperiode
bij de groep Louisette (goed voor drie singles) met nummers
als Maria Maria Ik Hou van Jou, Daddeemelee en Zij Houdt van Vrijen.

Op de CD release vinden we een korte encore terug.
Het betreft Meisjes dat natuurlijk niet mocht ontbreken.

De avonturen van Kamiel tonen ons VHGW
als muzikale stand up comedian ... een gemiste roeping.

avatar van metalfist
Een tijdje geleden was mijn moeder jarig en als verjaardagscadeau had ik ze een aantal albums van Raymond van het Groenewoud cadeau gegeven. Wat livemateriaal, wat studiomateriaal en een paar dagen geleden vertelde ze hoe ze helemaal wild is van deze Kamiel in België. Ze zag van het Groenewoud namelijk zelf live in deze periode (ergens in Nederland) en werd toen instant fan geworden. Ik heb zijn oeuvre met de paplepel ingekregen, maar ik kende enkel maar een meer gematigde (want heel wat jaartjes ouder geworden) Raymond van het Groenewoud op het podium. Kamiel in België is echter een ander verhaal. Een chaotische plaat - in de goede zin van het woord - waar het spelplezier vanaf spat. De bindteksten zijn erg leuk met onder andere een steek naar de foutieve puntentelling van het Eurovisiesongfestival, maar het is vooral die energieke versies van onder andere Vlaanderen Boven die er met kop en schouders tussenuit steken. Naar aloude gewoonte wordt de tekst hier en daar aangepast (de Koekelbergbasiliek wordt "ik moet kakken, want ik ben ziek) en het is dan ook bijzonder jammer dat dit uiteindelijk maar zo'n dik halfuur duurt. Ik vermoed dat het reële concert wel iets langer duurde? Dat, en het wel erg povere Kamiel 1 & 4. Dat wordt echter makkelijk met de mantel der liefde bedekt als je merkt hoeveel plezier band en publiek beleven aan dit concert. Een enthousiasme dat anno 2021 nog altijd erg aanstekelijk is. Check vooral ook die heerlijke solo in 'K Heb Je Graag!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:05 uur

geplaatst: vandaag om 09:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.