Will Tura - Zingt Elvis Presley (1984)

Alternatieve titel: Will Tura met The Jordanaires

Belgiƫ
Label: Topkapi

1. In de Getto [In the Ghetto] (2:47)
  2. Verkeerd Verbonden [Return to Sender] (3:00)
  3. Daar Gaat Mijn Enige Liefde [There Goes My Everything] (2:49)
  4. Kus Me Gauw [Kiss Me Quick] (2:45)
  5. Kom Terug [Don't Be Cruel] (2:08)
  6. Medley: Blue Suede Shoes - Rip It Up - Tutti Frutti (2:33)
  7. Duivelskind [Devil in Disguise] (2:41)
  8. Heimwee Hotel [Heartbreak Hotel] (2:09)
  9. Teddy Beer [Teddy Bear] (2:27)
  10. Mijn Talisman [Good Luck Charms] (2:23)
  11. Ben Je Eenzaam Vannacht [Are You Lonesome Tonight] (2:41)
  12. Goodbye Elvis (3:13)
Father McKenzie
Op zich best een lovenswaardige poging om het oeuvre van The King in het Nederlands te zingen, Tura voelt Presley goed aan, maar toch, die vertalingen laten soms te wensen over.
Verdienstelijk, niet ergerlijk, maar zeker niet groots.

avatar van papsie
Elvis Presley is sowieso niet te evenaren zelfs niet door onze Belgische koning van het Vlaamse lied, maar de poging is inderdaad lovenswaardig. Over de vertalingen wil ik me hier niet uitspreken omdat de originele Engelse teksten ook niet altijd zo gelukkig zijn.
Wel origineel op dit album is het door Tura zelf geschreven " Goodbye Elvis " waarvan ook de tekst zeer toepasselijk was.

Ofschoon ik Tura graag hoor en zijn liedjes vaak ronduit sterk vind in het genre, stond ik als groot Elvis fan erg sceptisch tegenover dit album. Dat was niet nodig, want Tura zingt de nummers op zijn eigen geloofwaardige wijze. Dat de teksten hier en daar krommer zijn dan een gemiddelde banaan klopt, maar het mag de pret niet drukken. Will Tura wordt overigens door Elvis' voormalige begeleidingsgroep the Jordanaires bijgestaan. Op zich zonder twijfel leuk en wellicht eervol voor Tura, maar voor mij voegt het muzikaal niet heel veel toe.