Wow! - De Kick van Binnen (1985)

Label: Indisc

1. De Kick van Binnen (3:13)
  2. Laat Me met Rust (2:55)
  3. Gewoon (5:06)
  4. Banger Hart (3:30)
  5. Verstand (4:00)
  6. De Toekomstdromers (4:02)
  7. Vrienden van Vroeger (3:45)
  8. De Smaak van Lipstick (3:05)
  9. Mijn Leven Trouw (4:40)
  10. Een Bek Vol Tanden (3:34)
avatar van foxhusky
Wow! Inderdaad, wow, wat een plaat. Nooit officieel op CD uitgebracht zover ik weet. Wel via Fonos te bestellen. Ik heb de vinyl plaat en die zelf overgezet naar CD en MP3 (voor onderweg).

Niet veel mensen zullen deze plaat kennen denk ik, want ik ben de eerste stemmer en de eerste met een bericht hier. Jammer, want dit is stevige, goede Nederpop muziek. De drums zijn erg aanwezig in alle tracks. "Laat me met rust", één van mijn favoriten, begint met een dikke bas, die het nummer ook verder domineert. Prachtig.

De titel "Banger Hart" klopt niet. Het is ook zeker niet de hit van Rob de Nijs. Ook op Fonos staat vreemd genoeg "Banger Hart". Het nummer heet simpel "Bang", zo staat het ook op de hoes.

Helaas is het bij één LP gebleven van Wow!. Er is nog een meidengroepje uit de koker van broers Bolland met dezelfde naam, maar dat is echt wel heel wat anders...

avatar van spoiler
Laatst bijna voor niets deze plaat meegenomen, omdat een nog erg jonge Ivo Severijns (later jarenlang bij Brood gespeeld) de bassist is. Inderdaad lekker baswerk op de plaat, maar voor de rest is de plaat zeer matig, erg gedateerd en soms met tenenkrommende (MAVO) teksten. Een leuk hebbedingetje zullen we maar zeggen.