Cornelis Vreeswijk - Het Recht om in Vrede te Leven (1978)

Folk
Label: Ariola

1. De Ploeg (3:27)
  2. Ik Zie Amanda (2:27)
  3. Voor Cuba (4:26)
  4. Het Manifest (4:02)
  5. Woorden om een Levensweg (4:07)
  6. La Diuca (3:01)
  7. Noch Dit, Noch Dat (3:25)
  8. Angelita Huenumán (4:09)
  9. Het Peukenlied (2:19)
  10. Mensenwind (2:40)
  11. La Partida (3:13)
Dit zijn eigen vertalingen van Cornelis Vreeswijk van liederen van Victor Jara. Dit was een Chileense volkszanger die in 1973 door het rechtse regime is vermoord. Hij mocht vermoord zijn, maar zijn liederen bleven bestaan en waren in de jaren 70 zeer populair. Cornelis Vreeswijk heef een aantal liederen vertaald, ook een enkele song in het Spaans gelaten. Het resultaat is bijzonder mooi. De vertalingen zijn poëtisch, de liederen gaan over het bestaan in Chili.
Een aanrader en op deze manier begrijpen we de teksten van Victor Jara beter. ( ik versta geen woord Spaans)
Cornelis Vreesiwjk is nog steeds razend populair in Zweden, jammergenoeg is hij hier bijna vergeten.