The Visitor - Transparent World (1984)

Label: Top Hole

1. Survey the Terrain (3:46)
  2. Until You Explode (4:20)
  3. Phoenix (2:41)
  4. Wings (3:51)
  5. Goodbye Jack (4:37)
  6. Tranceparent Whirled (5:18)
  7. Utopia (3:20)
  8. Snowflake in the Blizzard (4:28)
  9. Watch the World (3:34)
  10. Splitseconds (4:20)
  11. Single Gasp * (2:59)
Is dit postpunk?

Faalhaas schreef:
Is dit postpunk?

Zeker en vast. Na dit album werd het meer rock.

avatar van Faalhaas
Vandaag op vinyl gevonden voor €6, klinkt prima hoor. Doet me soms wat denken aan the Cure, maar dan een tikje chaotischer.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Onbekend bandje uit vervlogen tijd. Nu pas de 6de stem na 34 jaar. Maar dit mogen best meer mensen beluisteren.

avatar van Germ
Germ (crew)
Is dit met dezelfde Wierd Duk die nu een vervelend rechtse columnist voor de Telegraaf is geworden?

Germ schreef:

De vraag stellen is 'm beantwoorden. Zijn eerste album met The Visitor, hoewel oorspronkelijke bassist, Tjeerd Folmer, ook nog meespeelt op dit album.
Blijft een vergeten pareltje..

avatar van Rainmachine
Alleen al de moeite waard vanwege het wonderschone Splitseconds, wat een bizar fraai nummer blijft dat toch. Mooi baswerk ook opSnowflake In The Blizzard. En drummer Bertus de Blauw was altijd een van mijn favoriete jaren tachtig drummers (samen met Steve Jansen van Japan en Michael Dudley van The Sound)

avatar van Premonition
Spleen, heeft een optreden uit juli 1984 uitgezonden, met veel nummers van dit album.

avatar van Rainmachine
Germ schreef:

Tjeerd Folmer speelt bas op Watch The World, de rest wordt door Wierd Duk gespeeld. Iets wat hij prima doet overigens. Er staat mooi baswerk op dit album en met het geluid van een bas met chorus kun je mij altijd blij maken. Geldt ook voor de fretloze bas. Ook wil ik nog een lans breken voor het prachtige gitaarwerk van Brian van Montfoort. Ik vind Wierd Duk overigens een uitstekende columnist, maar zo zie je maar weer dat smaken kunnen verschillen.

avatar van jeanmaurice
Ik luister dit album nu voor het eerst via YouTube. Beetje chaotisch maar wel goed, misschien toch de moeite van een heruitgave waard, na 40 jaar?

jeanmaurice schreef:
Misschien toch de moeite van een heruitgave waard, na 40 jaar?

Nou, Rainmachine?

avatar van jeanmaurice
Doet me ook aan Virgin Prunes denken ( Virgin Prunes - ...If I Die, I Die (1982) - MusicMeter.nl). Het album is behoorlijk veelzijdig, er zit van alles in. Van postpunk naar waverock en avant garde. Juul1998B, misschien ook iets voor jou?

avatar van Juul1998B
jeanmaurice schreef:

Thanks voor de tip! Als je virgin prunes zegt word ik meteen warm
Ik heb het meteen geluisterd en het heeft verdomd veel weg van the virgin prunes, een soort Nederlandstalige virgin prunes dus!
Ik moet zeggen dat ze wel een constant redelijk niveau aanhouden maar de nummers niet echt blijven plakken.
Alsnog zeker 3,5 sterren!
Leuke new wave/cold wave ontdekking wel!

Rainmachine schreef:

Vind ik ook. Slaat de spijker vaak op zijn kop. En nee ik ben niet eens rechts

De plaat is fijn. Vooral muzikaal bevalt ie me, de zang is iets minder.