Spargo - Go (1981)

Label: I-Scream

1. Just for You (3:49)
  2. Double Love (3:13)
  3. Fandango's Invitation (4:11)
  4. Hey You (3:21)
  5. Searchin' (4:42)
  6. One Night Affair (7:02)
  7. Running from Your Lovin' (4:42)
  8. Go (1:55)
  9. Suit Yourself (5:27)
avatar van MichelDumoulin
Klopt dit platenlabel wel?(lijkt me niet)

avatar van musicfriek
Spargo

Volgens deze link wel..

En heb even hitdossier gecheckt en die zegt ook I Scream

avatar van van elst
klopt, kwam eerst op het befaamde italiaanse baby records-label uit en daarna pas op een rits andere labels waaronder I scream

avatar van Von Helsing
Dit is een totaal ander label, I Scream is pas in 1994 opgericht.

avatar van Dibbel
Om te beginnen heeft mijn LP ook als label I-Scream. Dit was zo te zien het disco/danslabel van de Nederlandse tak van RCA/Inelco.
Maar er is inderdaad ook een Belgisch I Scream-label (vanaf 1994) dat gespecialiseerd is in punk/hardcore.

Spargo was een Nederlandse disco/funkgroep uit Amsterdam. Hebben bestaan van 1975 tot 1985.
In 1979 werd de van oorsprong Amerikaanse zangeres Lilian Day-Jackson bij de groep gehaald en konden de successen beginnen.
You And Me werd de grootste hit van 1980 in Nederland.
Het kenmerkende hoge, zuivere, maar ook enigszins dunne stemgeluid van Lilian is de trekpleister op deze plaat. Overigens zong de boomlange toetsenist Leander Lammertink ook.

Hier staan 2 hits op: Just For You en de lekkere lange versie van One Night Affair, die heerlijk jazzy eindigt.
Searchin' en Running From Your Lovin' zijn lichtelijk funky ballads, Go is een raar instrumentaaltje en Double Love, Hey You en Suit Yourself zijn lekkere funknummers. Fandango's Invitation is wat poppier en heeft wat Caribische/reggae invloeden en zelfs een gitaarsolootje.
Ik vind het allemaal net wat beter te doen dan vroeger (hoe ouder, hoe milder schijnt het) en kan er nog net 3 sterren aan kwijt.

Gitarist Ruud Mulder maakte in de vroege jaren 90 met Angela Groothuizen nog 2 albums met behoorlijk goede AOR (als Angela & The Rude).
Lilian-Day Jackson vertrok in 1984 terug naar Amerika, waar ze met alles en iedereen optrad, maar kwam eind jaren 90 weer terug naar Nederland en stond in het voorjaar van 2012 (!) in de finale van de SBS-6 talentenjacht "The Winner Is".

Op vinyl (2X).

avatar van Rockfan
Die boomlange toetsenist heet Ellert Driessen volgens mij. Leander Lammertink was de drummer. Of vergis ik me?

avatar van Dibbel
Nee, je hebt helemaal gelijk.

avatar van FunkStar
Beter album dan de eerste LP van Spargo. Met dit album gingen ze verder met een reeks succesvolle singles zoals het lekkere Just For You en One Night Affair. Ook staan er een paar lekkere album tracks op zoals Double Love (gecoverd van de groep Crackin') en luister ook eens naar het swingende Hey You!