Dimitri van Toren - Scène Rustique (1979)

Folk
Label: Ariola

1. Het Jaar Weer Rond (5:13)
  2. Zolang Jij Blijft Dansen (Zondagsschets Tijdens de Zaak A.M.) (3:51)
  3. Er Staren Steeds Meer Mensen Naar de Hemel (6:46)
  4. In het Park (3:43)
  5. De Jongen met de Gitaar (4:17)
  6. Tussen Heimwee en Verlangen (6:19)
  7. Het Grote Avontuur (5:34)
  8. Oranjeblauw (4:51)
  9. En Dan Weer een Liedje Daar (6:58)
  10. Ik Hoop Jou Nog Eens Te Zien (2:16)
avatar van Madjack71
Ook dit jaar op de boek- en platenbeurs in mijn woonplaats weer een Dimitri kunnen scoren. Langzaam maar zeker begin ik toch wel een leuke collectie van hem te krijgen op vinyl. Mag er graag naar luisteren. Neerlands beste troubadour.
Het mooie van Toren is dat de tekst geen concessie geeft aan de muziek en melodie. Daardoor komt er bij mij ook wel een vergelijking met een Cohen, die dat ook doet. Yep deze man verdient om nog met terugwerkende kracht een oeuvre prijs te krijgen en in het zonnetje gezet te worden door andere artiesten.

avatar van Bartjeking
100% waar dit. Hé komaan zal hem helaas altijd blijven achtervolgen, maar mij heeft zo ontzettend veel mooie dingen op de plaat gezet.