Tortilla - Little Heroes (1971)

Label: Catfish

8. Sometimes
  9. In This Room
  10. Every Angel Comes from Nowhere
avatar van lebowski
Dit is de band Tortilla en het album heet 'Little Heroes'. Zal een correctie doorgeven.

Dit is het eerste bandje van JP den Tex. Ook Thé Lau speelde hier op het laatst nog in.

avatar van Bartjeking
Goede plaat zeg! totaal niet verwacht, want ik had hier nog nooit van gehoord. Volgens de beschrijvingen past deze muziek in lijn van Neil Young, The Birds en The Band. Persoonlijk vind ik de vergelijking met The Band/Stephen Stills het meest opgaan in deze. Lekker folk/rock met wat country-invloeden waarvan ik niet wist dat het in de lage landen gemaakt werd. JP den Tex zat hier inderdaad bij, maar voor de rest weet ik hier ontzettend weinig van.

Prachtige hoes, prachtige plaat = 4*

Tortilla bestaat uit de twee broers den Tex, namelijk Emile en Jan-Piet (beter bekend als J.P.) met wat andere muzikanten.Ze komen uit Bergen en maken melodieuze Amerikaanse muziek. Met twee singles en een lp hield de band het voor gezien en inderdaad Thé Lau heeft ook nog even meegedaan. Wat voor muziek is het. Wat Amerikaans aandoend, licht tegen country-rock aan. Denk wat aan de Byrds, Buffalo Springfield. Op zich is het prima muziek, gemaakt in 1971. Dat kun je ook wel zien aan de flower power hoes. Volgens mij is het niet echt doorgebroken.
Ik heb zelf ergens de cd van Fonos gevonden, want de plaat is nooit op cd uitgegeven. Het is tegenwoordig een collector's item, gezien de prijzen op Discogs etc te zien. Leuke plaat uit de pop geschiedenis van Nederland en het eerste wapenfeit van J.P. den Tex, die daarna wel doorgegaan is met Americana/roots muziek, maar hier nog moeilijk is te herkennen. Hij heeft wel de meeste nummers geschreven.