Kris De Bruyne - Wedersamengesteld (1993)

Belgiƫ
Label: Alora

1. De Peulschil (2:35)
  2. De Onverbiddelijke Zoener (2:51)
  3. Ook Omdat Brussel Stinkt (2:33)
  4. Lied van de Lafaard (2:46)
  5. Bericht Uit Holland (3:37)
  6. Tangebeek Bos (2:27)
  7. Amsterdam (2:30)
  8. Vilvoorde City (3:05)
  9. 'S Nachts Als het Donker Is (2:26)
  10. Als Je Weggaat (2:34)
  11. Ballerina's (4:01)
  12. Lieve Jacoba (1:41)
  13. Het Geheim (2:40)
  14. Castelli Di Cannero (3:30)
  15. Lydia D'Ile D'Yeu (2:53)
  16. Prachtig Nieuw Lief (3:04)
  17. De Wrede God (3:05)
  18. Over Marie Louise en Haar Nauwelijks Bestaande Relatie met de Heilige Kerk van Rome (2:34)
  19. Je Suis Gaga (3:12)
  20. Arme Lolita van over het Veld (3:18)
  21. Communicatie (Hart van Steen) (3:27)
  22. Decollete (1:58)
  23. Tijd Om Te Gaan Slapen (2:43)
  24. Alles van Mij (3:01)
  25. Llano Estacado (3:06)
  26. Nergens Naartoe, Nergens Vandaan (Jessie's Song) (4:02)
  27. Das Leben Ist So Schon (Kris de Bruyne's Nachtmerrie Blues Nr. 6) (3:32)
  28. Waesland 1912 (4:16)
  29. Waar Ik voor Leef (3:34)
  30. Winter in Wilton (3:23)
  31. Klein Klein Kleutertje (3:20)
EVANSHEWSON
Een Nederlandse site met Vlaamse kleinkunst/Chanson/Vlaamse Folk... als dat maar goed komt !

Blijk alweer de eerste die me laat horen hier.

Kris de Bruyne behoort tot de Vlaamse Klassiekers in dit genre, samen met Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde, Johan Verminnen en natuurlijk Raymond Van Het Groenewoud.

Zijn oeuvre kènt vele hoogtepunten. Dit verzamelalbum is prima samengesteld; Al zijn klassiekers staan hierop.
Petje af als je hoort wat deze man allemaal gemaakt heeft!
****1/2

avatar van LucM
Uitstekend samengestelde compilatie van Kris de Bruyne, één van de grootste Vlaamse zangers die kleinkunst met rock vermengt.
Veel klassiekers waaronder het lollige "De Onverbiddelijke Zoener", het meer dan prachtige "Amsterdam" en het rocknummer "Waar Ik voor Leef", maar eigenlijk zijn alle nummers goed.

avatar van musicboy
Deze zou ik graag kopen, maar hij is nergens te vinden.

avatar van LucM
Er is een nieuwe, nog volledigere compilatie van Kris De Bruyne.
Kris de Bruyne - 40 Jaar Songs (2008)

avatar van musicboy
Klopt. Ik hou gewoon niet van de slordige samenstelling ervan.

avatar van dazzler
Ik mis eigenlijk maar twee nummers hier.
Barbara (een cover die op Ballerina's uit 1977 staat) en Het Varken van de Hoge Venen,
een single uit 1986 die met producer Thé Lau voor Keet in de Lobby (1993) opnieuw wordt opgenomen.

Sterke dubbelaar dus.

Ik kende de beste man niet, maar de benaming "Vlaamse Bob Dylan" en de links met Jan de Wilde en Raymond van het Groenewoud maakten me nieuwsgierig. Vandaag deze, "Zwervend Bestaan" en "Van Mijlenver over de Grens" op de kop getikt. Valt niet tegen, moet ik zeggen. Mooie nummers, met humoristische teksten. Prachtig gitaargeluid, er wordt een fijn sfeertje gecreëerd in de nummers. Ik moet ze vaker beluisteren voordat ze echt "zitten". Sommige melodielijntjes zijn wel erg voorspelbaar. Vergelijkbaar met Jan de Wilde, deze liedjes. Daar ben ik ook liefhebber van. Erg fijne ontdekking in elk geval.