tim_eaf schreef:
Een van Nederlands beste singer-songwriters van de afgelopen eeuw.
Nou, zover wil ik niet gaan, al was het maar omdat haar muzikale output daarvoor te beperkt was. Maar deze LP is wel een pareltje dat ik koester. Mooie, stuk voor stuk zelfgeschreven popnummers, waarvan de single So sad de beste en de bekendste is. Ik heb het altijd opmerkelijk gevonden dat die single (en dit album) niet succesvoller was. Aan Frits Spits lag het niet, die draaide haar veelvuldig.
Ander plaatmateriaal van haar ken ik niet, met uitzondering van de single Crazy life, een Engelstalige versie van een nummer van Veronique Sanson, dat in 1977 eveneens strandde in de tipparade. Dat (plus twee andere geflopte singles uit die periode) zou een mooie aanvulling kunnen zijn voor een CD-reissue van dit album, samen met die twee hierboven genoemde B-kantjes. Maar zover zal het wel nooit komen. Gelukkig heb ik mijn LP zelf gedigitaliseerd.
Ze is trouwens nog steeds actief, zowel muzikaal als in de journalistiek, zo leert haar eigen website
www.margrietmarkerink.nl mij. Ze biedt nu 'creatieve diensten' aan. Liedteksten op maat, geluiden en journalistieke producties. Tja, je moet wat als je als zelfstandige het hoofd boven water moet houden....