Jay Munly - Munly & the Lee Lewis Harlots (2004)

Roots / Rock
Label: Alternative Tentacles

1. Amen Corner (4:00)
  2. Big Black Bull Comes Like a Caesar (6:45)
  3. Old Service Road (3:56)
  4. Another Song About Jesus, a Wedding Sheet, and a Bowie Knife (5:39)
  5. Cassius Castrato the She-Male of the Mens Prison (5:15)
  6. 'Ragin' Cajun' (4:21)
  7. Song Rebecca Calls, 'That Birdcage Song', Which Never Was Though (6:13)
  8. Goose Walking over My Grave (5:40)
  9. Leavening of the Spit-Bread Girls (3:07)
  10. Gentle Man's Jihad (5:04)
  11. Denver Boot Redux (5:37)
  12. Of Silas Fauntleroys Willingness to Influence the Panel (3:35)
  13. Jacob Dumb (4:41)
  14. My Second Salvation Army Choir (5:38)
  15. River Forktine Tippecanoe (7:28)
Jazzthieve
Schande dat hier nog niets staat over deze geniale artiest. De vocale intonatie en kracht die Jay in zijn songs brengt doet mij denken aan Nick Cave maar dan in soort van donkere country setting. Dit is een prachtig album en een beetje een vergeten album zo te zien. Ik ontdenkte eerst Slim Cessna's Auto Club's album "Cipher" die ik al goed vond maar dit is nog beter. De benaming van de songs doen mij ook wat denken aan die van Sufjan Stevens "Illinois", zowat eigenzinnige titels.
Aanraders zijn "Big Black Bull Come like a ceasar", "Denver Boot Redux", 'Jacob Dumb" en "River Forktine Tippecanoe".

avatar van zamozen
Inderdaad een nogal een onbekende artiest. Heb met veel moeite 1 album kunnen downloaden. Beviel me overigens zo goed dat ik de overige albums maar heb aangeschaft.

Hele vreemde mix van verschillende invloeden (16 Horsepower is hier ieder geval 1 van). Soort van Dark country Gothic.

Jay Munly ziet er een beetje uit als het terminale broertje van Hank Willams the third. Dit album van Jay Munly vind ik persoonlijk geweldig. Ga z.s.m luisteren!

Jazzthieve
Buiten dit album is Jimmy Carter Syndrome ook een sterke aanrader, de drie overige albums zijn helaas van een veel lager niveau.