Andrew Chalk - Time of Hayfield (2007)

Electronic
Label: Faraway Press

1. Temperance (5:26)
  2. Suspended in the Air (5:39)
  3. The Prophet (7:39)
  4. A World Displaced (6:22)
  5. Three Rivers (4:30)
  6. Obscure in the Valley (5:30)
  7. Last Reflections (5:02)
  8. Seven Suns (14:06)
Nu al, na 3 nummers, kan ik niet anders zeggen dan wonderlijk schoon

Dat ik hier nog niet eerder aan toe was gekomen zeg.

Prachtig mooi inderdaad, ik had 'm pas een week in huis toen ik mijn jaarlijst van 2007 maakte en hij direct al richting de 12de plek stormde. Dit is echt muziek om in te verdrinken. Zo elegant en geraffineerd zoals de klanken zich ontvouwen maar tegelijkertijd ook onaantastbaar. Hoogtepunt is voor mij toch wel het slotstuk met de kenmerkende spaarzame (elektrische) piano aanslagen van Vikki Jackman.

Dit is overigens niet de echte hoes die je hier ziet. Je krijgt een willekeurige toegestuurd van één van de negen varianten, ik heb die van linksonder.

avatar van Gyzzz
Dit klinkt inderdaad weer heeeel mooi. Heel puur, waarbij de nadruk op niets anders ligt dan de klanken op zich, zoals bij meer van zijn albums. In dat opzicht doet het me vaak aan William Basinski denken.

Hunter
Waar kan ik dit luisteren? Kan nergens iets vinden, en wil niet blind aanschaffen.

Sietse
Hunter als je het onderstaande kunt waarderen kun je nagenoeg iedere release van Andrew Chalk blind aanschaffen...
Er zitten zeker verschillen tussen de albums, maar dit geeft duidelijk genoeg een beeld van wat hij op zijn album eigenlijk doet. Soms iets meer duidelijk melodie, soms weer drone, maar nooit heel extreem afwijkend.
Wel allemaal gewoon ontzettend goed (en in mijn opinie ook erg mooi).

SoundCloud - Hear the world?s sounds

Hunter
Sietse schreef:
Wel allemaal gewoon ontzettend goed (en in mijn opinie ook erg mooi).

SoundCloud - Hear the world?s sounds

Top, bedankt Sietse!