Ferrari - From Ferrari with Love (1977)

geen stemmen

7. Faster (3:30)
  8. Land of Loving (2:10)
  9. Sweet Lisette (3:15)
  10. Mary-Lou (3:09)
  11. The Sooner the Better (2:55)
  12. Stone Valley (3:01)
  13. Live to Love You (3:28)
  14. Why (3:23)
avatar van nlkink
Gisteren overleed Fank Faas, zanger en voornaamste liedjesschrijver van Ferrari. Het bericht en een aardig videoclipje staan dankzij chartsmaster op het bekende R.I.P. Forum.
Wat ik dan regelmatig doe is checken of de genoemde artiest en/of zijn groep(en) ook opgevoerd zijn op MM.
En ja hoor, twee albums van Ferrari. En ook nog eens uit de toptijd van de formatie.
Nou kon mij natuurlijk niet ontgaan dat de foto van de album hoes klein is. Ik deed dus een poging om de hoes te vergroten, en voila: een grote fotohoes van 800 bij 800. Echter, onbruikbaar! De hoes was gefotografeerd in de plastic hoes met op de onderste ondoorzichtige witte helft EXPANDED EDITION. Toch netjes voor een toch wat vergeten groep die wel erg klonk als de George Baker Selection.

avatar van chartsmaster
Dank voor de verwijzing, nlkink!
Ik vrees wel dat Ferrari in 1977 hun toptijd al weer achter zich had liggen. De groep was actief van 1970 tot 1980, met topjaren in '75 en '76.
Op dit album staat hun laatste hit, Gypsy girl (#19 in de top 40), waarna nog drie singles in de tipparade bleven steken (Mexico, Goodbye en Mary-Lou).
Omdat ik van mening ben dat een kunstenaar altijd op zijn beste werk beoordeeld dient te worden kan ik dan toch liever een 'best of' van Ferrari aanbevelen. Hun eerste top 10-hit Sailor boy (#7 in 1975), de onweerstaanbare meedeiner Sweet love (#1 in 1976) en de kopie daarvan, Monza (nee, dat gaat -al zou je dat vanwege de groepsnaam misschien wel denken- niet over het formule 1-circuit, maar over een hond; #5 in 1976), mogen op zo'n album zeker niet ontbreken. Gezongen in prachtig boerenkolenengels.

avatar van gaucho
nlkink schreef:

Wááát?? Dit album van Ferrari heeft een Expanded Edition gekregen? Inderdaad, zij het uitsluitend digitaal - staat op Deezer, zie ik: 19 tracks, remastered in 2025 nog wel!
Het mag hoor, en er is vast een publiek voor (hoewel, 330 fans op Deezer?). Maar dat lijkt me toch wel erg veel eer voor een groep die weliswaar succesvol was in het midden van de jaren zeventig (alleen in Nederland, volgens mij) , maar voor het overige volstrekt vergeten lijkt. En inderdaad, een groepsgeluid dat wel heel sterk leunt op datgene waar de George Baker Selection in dezelfde periode hoge ogen mee gooide.

Vraag me niet hoe het kan, maar de refreinen van drie van hun hits komen me moeiteloos voor de geest: Sweet love, Monza en zelfs Gypsy girl, wat per saldo toch maar een kleine hit was, en zelfs hun laatste, lees ik hier. Het is voor het eerst dat ik lees dat Monza niet over het racecircuit gaat, maar over een hond, maar ik heb me dan ook nooit zo in de onderwerpkeuze van de band verdiept. Afgaand op de bandnaam had een wat steviger en meer uptempo repertoire natuurlijk wel bij de groep gepast.

Ik geloof dat leadzanger Frank Faas onder de naam Frank Ferrari naderhand nog een paar solo-albums heeft afgeleverd, zelfs in het CD-tijdperk. Maar verder een volstrekt vergeten voetnoot in de Nederlandse popgeschiedenis.

avatar van nlkink
gaucho schreef:

Ik geloof dat leadzanger Frank Faas onder de naam Frank Ferrari ( was vast niet zijn echte naam, maar bekt wel lekker) naderhand nog een paar solo-albums heeft afgeleverd, zelfs in het CD-tijdperk. Maar verder een volstrekt vergeten voetnoot in de Nederlandse popgeschiedenis.

Een paar?!? Maar liefst elf stuks:
Just a moment... - discogs.com

Gisteren uiteraard ook even gecheckt of er iets op MM stond. Niks dus. Het is allemaal ook niet bijzonder. Heel veel covers van overbekende nummers, en zo'n beetje alle bekende Ferrari hits zijn opnieuw opgenomen en uitgesmeerd over de solo-albums. Het doet allemaal wat uitgekauwd aan. Ik ben dat werk wel eens op braderieën en dorpsfeesten tegengekomen. En hier in Noord Nederland heb je CD Hal Ruinen. Zou me niets verbazen als die een voorraadje van Frank Ferrari in huis heeft. Twee van de soloplaten hebben zelfs de titels van de bekende hits Sweet Love en Monza.