Wallace Collection - Laughing Cavalier (1969)

België
Rock / Pop
Label: EMI

1. Get That Girl (2:45)
  2. The Sea Disappeared (2:28)
  3. Get Back (4:31)
  4. Ragtime Lily (2:38)
  5. Natacha (2:23)
  6. Merry-Go-Round (1:51)
  7. What's Goin' On (2:16)
  8. Fly Me to the Earth (2:54)
  9. Peru (4:49)
  10. Poor Old Sammy (2:38)
  11. Baby I Don't Mind (2:58)
  12. Misery (2:39)
  13. Laughing Cavalier (1:20)
  14. Daydream (5:05)
  15. Stay * (4:07)
  16. My Way of Loving You * (3:30)
  17. Dear Beloved Secretary * (3:45)
  18. Hello, Suzannah * (2:03)
  19. Love * (3:53)
  20. Rêveries (Evlyn') * (5:08)
  21. Le Monde Est Fou * (3:02)
avatar van stephan73
Toch maar eens hier achteraan gaan, want wat is Daydream toch een prachtig nummer!

avatar van LucM
Ik heb deze vorig jaar op de kop kunnen tikken, het staat samen met opvolger "Serenade" op één CD.
"Daydream" is een absolute evergreen van Belgische makelij dat in liefst 20 landen een nummer 1 hit werd, maar de andere nummers hierop zijn eveneens sterk zoals "Fly me to the earth" en "Laughing cavalier".

mathieudc
"Daydream" is een fantastisch nummer, inderdaad een evergreen!

avatar van heicro
Ik vond deze prehistrische lp in een kringloopwinkel en kocht em voor vijftig cent. Hahaha, het is een prachtplaat. Ik kende deze belgische band uiteraard al door het prachtige "Daydream".

avatar van Slowgaze
George Martins favoriet van het jaar 1968.

avatar van reptile71
Daydream is zo ongelofelijk bekend en toch is dit album zo onbekend, best raar. Daydream is wat mij betreft net zo'n kenmerkend sixties nummer als California Dreaming en Hey Jude, het is voor mij gevoelsmatig een soort combi van die 2 nummers.
Verder kende ik Poor Old Sammy ook al volgens mij, vast ook een single geweest.
En het prachtige Peru moet ook zeker even genoemd worden, want dat is een schitterend stukje psychedelische jaren 60 rock.
Als je liefhebber bent van jaren 60 muziek mag deze eigenlijk niet ontbreken in je verzameling.

avatar van laxus11
daydream is top

mathieudc
Wat een overheerlijke sfeer heeft dit album. Daydream is en blijft de stand-out track, maar de kwaliteit blijft hoog gedurende het volledige album. Ik smelt bijvoorbeeld weg bij de eerste twee nummers op dit album...Natascha is op en top een topper en de titel van klassieker zou ook een nummer als Fly Me To The Earth niet misstaan. Om er nu maar enkele te noemen, want het is genieten van begin tot eind.

Leuke invloeden ook (de intro van Peru bijvoorbeeld), hier en daar wat swing, maar op en top pop/rock met dat psychedelische kantje, een vleugje Beatles en een vleugje Beatles, CCR zelfs, het leuke gebruik van de bass en strijkers die het geheel allemaal dat beetje intrigerender maken. En natuurlijk die 60's sfeer, die ik uiteraard alleen ken vanuit de muziek.

En zo draait de cd lekker door tot het sprookje na een 40-tal minuten uit is. Mooie liedjes duren niet lang, maar geen probleem...rijkhalzend kijken we alweer uit naar een volgende luisterbeurt.

Respect!

Kende de groep niet maar gisteren in Belpop op Canvas gezien, de interesse was meteen aangewakkerd
zeer leuke plaat,
voorlopig 3,5*, kan misschien nog meer worden

Nummers zoals 'Daydream' maken ze dezer dagen toch écht niet meer. Evergreen. Dat is niet zozeer kritiek op de hedendaagse muziek, eerder een groot compliment aan de haast niet te evenaren sfeer dat bijna dit gehele album uitstraalt. Want ja, dit album is veel meer dan enkel 'Daydream' en daarmee is meteen ook genoeg gezegd.