Huub van Eynthoven - Brabander Bèn Ik (1978)

Folk
Label: Elf Provinciën

1. Van Hundjes en Poeskes (1:45)
  2. Woar Bledde? (1:48)
  3. M'n Boerderijke (3:28)
  4. Den Aovond Valt (3:15)
  5. De Opluchting (2:11)
  6. De Soep en D'errepels (2:48)
  7. 'T Dörpke (2:17)
  8. Caféstoeltje (2:18)
  9. Het Besluit (2:38)
  10. Kareltje (2:33)
  11. Koos (3:40)
  12. Brabander Bèn Ik (2:32)
  13. 'T Is Triest (3:18)
avatar van Omsk
Leuk dat ie erop staat .

Mijn opa was helemaal weg van het nummer M'n Boerderijke. Een mooie aanklacht tegen de stadse parvenu die een landelijke boerderij koopt en meteen denkt te weten hoe het dorpse leven zich dient te voltrekken.

De Soep en D'errepels is ook zo'n nummer waar ik meteen de soeppan in oma's huis ruik. Mijn oom die veel te veel soepvlees pakt, mijn oma die hem op zijn donder geeft. En caféstoeltje en Van Hundjes en Poeskes zijn ook cultnummertjes uit mijn grootouderlijk huis.

Geen idee wie deze man was, en waar hij is gebleven, maar het is een aardig atavisme dat ik hem hier weer aantref.

Joy
doe mij dees versie maar van boerderieke

YouTube - Belgian Asociality - Boerderie (live)

avatar van Omsk
Maar die versie heeft niks te maken met die van ons aller Huub.