Eén van de gender benders uit de jaren ’80, die een relatie had met niemand minder dan Boy George. Niet alleen met de Culture Club leadzanger trouwens, maar ook met Gavin Rossdale. De man die we kennen natuurlijk als frontman van Bush en daarnaast als echtgenoot van Gwen Stefani. Peter Robinson, zoals Marilyn eigenlijk heet, heeft slechts één album mogen uitbrengen. Helaas is ‘Despite straight lines’ keihard geflopt. Een tweede album werd gepland, maar werd nooit uitgebracht wegens gebrek aan succes. De jaren die volgden waren op z’n zachtst gezegd turbulent. Marilyn kampt(e) al jaren met een drugsverslaving en was op een gegeven moment failliet.
Zijn financiële positie had een dieptepunt bereikt toen hij een aantal jaren geleden op zijn MySpace aan zijn fans vroeg om geld op te sturen, zodat hij een nieuwe computer kon kopen. In de jaren ’80 was deze zanger niet alleen even voor korte tijd een icoon, hij werd tevens gezien als een sexsymbool bij zowel vrouwen als mannen. Die aantrekkingskracht van toen is totaal verdwenen; hij lijkt niets meer op de man die hij ooit was. Daarmee is Marilyn het voorbeeld van iemand die de roem niet aankon.
‘Despite straight lines’ is helaas een album die door de massa over het hoofd werd gezien, en dat is jammer. Vooral omdat er prachtige nummers op dit album te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld ‘Surrender to your love’, ‘Third eye’ of bijvoorbeeld ‘Baby u left me (in the cold)’. Het absolute hoogtepunt is ‘You don’t love me’. Leuk detail is dat dit nummer op single werd uitgebracht, en alleen in Nederland een plek in de hitlijsten wist te veroveren. Het werd zijn enige hit in Nederland en bereikte de 14e plaats. Het album staat boordevol typische jaren ’80 dance/pop nummers die stuk voor stuk lekker in het gehoor liggen. Met behulp van zijn extravagante uitstraling en zijn aparte stemgeluid is het complete plaatje toch wel erg fraai maar ook behoorlijk origineel. Van de jaren ’80 is dit absoluut één van de beste albums die ik ken. Jammer dat dit album bij zo weinig mensen bekend is.
Een stukje van 'You don't love me'

Trace the tears that I have cried in vain
For your lies to penetrate my soul
Oh, count the times I've told you
Everything I have to give to you is true
(...)
Going down,
Down deeper down, but there is hope
For I will rise, I will give to you my goal, my freedom
(...)
So when all the things that I have dared to dream
Have all been crushed by your obsession
Can I carry on alone inside
With no depth of love for you