Zoals ik al vermeldde in het SAvdW-topic had ik nog nooit van de band The Time gehoord. Meestal wil ik toch wel het een en ander over een band en/of artiest weten, voordat ik aan een album begin.
Zo gezegd, zo gedaan. Wikipedia leerde mij dat deze formatie bestond uit o.a.: Jesse Johnson, Jellybean Johnson, Terry Lewis en Jimmy Jam. En natuurlijk ken ik die namen wel!
Jesse Johnson als solartiest en de andere drie als productie-trio voor Janet Jackson.
Tevens las ik op diezelfde site dat Prince de leadzang aanvankelijk zelf verzorgde voor dit album, dat hij overigens grotendeels zelf schreef onder het pseudoniem Jamie Starr, maar dat zijn leadvocals uiteindelijk werden vervangen door Morris Day. Prince verzorgt echter wel een deel van de achtergrondvocalen op deze plaat, al kon ik dat niet altijd even goed horen.
Maar oef, ik heb dit album wel een aantal keren moeten beluisteren voordat ik 'm in zekere zin wist te waarderen. Dit is echt een typisch jaren '80 album, en muziek dat in de jaren '80 is uitgebracht, ligt vaak wat minder in de smaak bij mij. Hetgeen wat dit album voor mij dan iets omhoog haalt, is het Prince-sausje, namelijk de combinatie van boogie, funk, pop en rock. Al is het natuurlijk niet echt helemaal te vergelijken met een aantal van zijn eigen albums, en daarnaast klinkt dit ook wat meer gedateerd dan zijn eigen materiaal dat rond diezelfde periode werd uitgebracht (vind ik althans).
De nummers vind ik op zich allemaal oké, al steekt er voor mij geen nummer uit op dit album die ik echt bijzonder vind, al vind ik 'Girl' het beste wat er op dit album te vinden is. Voor mij dus geen meesterwerk, maar ik heb het ook niet met tegenzin zitten luisteren ofzo.