T.Power - Police State (1995)

Alternatieve titel: Prospects for Democracy and Synthesis

Dance / Electronic
Label: Sour

1. Police State (14:03)
  2. Prospects for Democracy (7:27)
  3. Radio Start Point (Fade at Will) (6:03)
  4. Synthesis (11:45)
avatar van John Doe
Zeer fijn drum & bass werkje dat relatief onbekend is. Het is zeker vooruitstrevend qua productie. Het heeft intermezzo's en overgangen en dat in een knap vloeiend verloop.

Het eerste nummer is heel luchtig, maar heeft tegelijk ook wat subtiele donkere ambient, wat wel een interessant gevoel oproept. Er wordt een sample gebruikt uit de bijzondere George Lucas science fiction film THX 1138. Best een film om gezien te hebben overigens.

Prospects for Democracy is een rustig drum & bass nummer met een aantal mooie aparte melodieën. Dan komt ineens kort een vocaal die iets zegt over de prospects for democracy er heel goed geplaatst in. Uitstekende productie dit nummer ook.

Radio Start Point bouwt lang op met een soort emotionele drang naar iets. Uiteindelijk vindt de drang wat ventilatie in lage piano noten, maar de urgentie blijft hoorbaar. Best bijzonder nummertje ook, die in het geheel van de EP verweven zit.

Maar we behouden het beste voor het laatst. Kippenvel, zo goed. Wat jazzy noten wekken met mooie timing emotie op samen met een contrasterende bliep melodie erdoor. Het nummer bouwt knap geleidelijk z'n weg en betreed abstract gebied op een erg mooie manier. Het nummer is een beetje vergelijkbaar met bepaalde brilliante dingen die Plaid uitgehaald heeft in hun carriere.

avatar van BlueVelvet
Dat laatste nummer is erg lekker inderdaad. Bedankt, ik ga op zoek naar de rest.