menu

Yellow Magic Orchestra - BGM (1981)

mijn stem
3,87 (26)
26 stemmen

Japan
Electronic
Label: Alfa

  1. Ballet (4:33)
  2. Music Plans (4:32)
  3. Rap Phenomena (4:32)
  4. Happy End (4:31)
  5. 1000 Knives (5:22)
  6. Cue (4:32)
  7. U.T (4:31)
  8. Camouflage (4:34)
  9. Mass (4:30)
  10. Loom (5:31)
totale tijdsduur: 47:08
zoeken in:
avatar van Ceasar
5,0
Wat mij betreft het beste album van YMO. Fantastische muziek.
Wel een heel stuk ontoegankelijker dan alles wat ze voor dit album gemaakt hebben. Dit zijn geen hapklare brokken, en wellicht duurt het even voordat de klik er is. Maar dan ben je ook voor altijd verliefd.

avatar van Bugman
5,0
Ik ben voor het eerst sinds tijden weer eens op Musicmeter, kom toevallig bij deze terecht en vind het ongelooflijk dat er maar VIER mensen gestemd hebben op deze fantastische plaat! Ik weet wel dat YMO niet een van de bekendste bands is, maar toch... Jammer dat dit aan zoveel mensen voorbij gaat.

Wat ontoegankelijker dan eerdere platen inderdaad, maar wat een schoonheid!

avatar van Cocteau
5,0
Fantastisch album en samen met Technodelic het beste dat ze gemaakt hebben. Let op het nummer 1000 Knives, dit is een soort muzikale LSD-trip, gebaseerd op een boek van de obscure Belgische schrijver en wetenschapper Henri Michaux waarin deze experimenteerde met mescaline. De titel BGM staat eigenlijk niet voor Background Music maar voor Beautiful Grotesque Music. Dit is synthesizermuziek zoals de synthesizer bedoeld is. Niet lullig, maar groots, majestueus en meeslepend. Jammer dat de eerste drie nummers wat minder zijn, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de rest van het album dat op een ongelooflijk hoog niveau staat.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:22 uur

geplaatst: vandaag om 15:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.