Louisa John-Krol - Apple Pentacle (2005)

1 stem

Australië
Label: Prikosnovénie

1. Atho (0:21)
  2. The Window (4:27)
  3. Which of These Worlds (4:49)
  4. Spin (2:28)
  5. Birch Wandering (4:19)
  6. Escalder's Tree Ride (4:02)
  7. Canterfille (4:41)
  8. The Green Pentacle (3:20)
  9. Ceracini (2:23)
  10. Poppet Plum (3:01)
  11. The Witch in the Wood (3:33)
  12. Kunmanngut (7:16)
Louise John-Krol is een Australische zangeres uit Melbourne. Waarom ik grïnteresseerd ben in haar muziek komt vooral door het label. Dat is Prikosnovénie. Ergens anders heb ik geschreven een Russisch label, maar ook Frankrijk wordt genoemd. Ik heb iets over het label geschreven bij Caprice en Maple Bee. Het label haalt de muzikanten overal vandaan. Rusland, Bulgarije, maar dus ook uit Australië. Veel muziek heeft iets feeërigs, maar dan niet op de new age achtige wijze. Bij veel muziek van Prikosnovénie komen de namen van Kate BUsh en Loreena McKennitt naar boven. Maar vaak is de muziek en/of teksten toch anders, diverser, spannender. Louisa John-Krol past ook goed hierbij. Het lijkt nog het meest op Kate Bush en dan de Kate Bush van de eerste albums. We horen een mengelmoes van folk, neo klassiek, mooie nummers met verrassende muzikale begeleiding. Het is new folk, etherische muziek, wat psychedelisch hier en daar hippie achtig, zelfs drone achtig. Wat het niet is : rock. Dus weet niet wie dat label er bij heeft geplaatst.
Louisa John-Krol heeft 4 albums uitgegeven bij Prikosnovénie, zeer benieuwd hoe deze andere platen klinken. Maar ik denk dat ik bijna alles van dit label aan kan schaffen, zo veel is er ook niet uitgegeven. En toch nu toe iedere keer weer verrast en versteld van de kwaliteit en originaliteit. Folkforum heeft een korte recensie geschreven over dit album.